Gammelt dop og importert suksess i EM friidrett 2018

EM-bløffen: De hadde blitt slått med en langside for 30 år siden

Bare fire mesterskapsrekorder i det flotte Berlin-EM, og alle ble prestert av utøvere som fikk nytt land som nesten voksne. Men nettopp dette svake nivået gir friidretten håp.

IKKE I NÆRHETEN: Stor jubel for den polske løperstjernen Justyna Swiety-Ersetic og lagvenninnene hennes etter EM-gullet på 4x400 meter i Berlin. Men de polske jentene ville vært nesten en langside etter det DDR-laget som vant EM i 1986. FOTO: AFP/John Macdougall.
IKKE I NÆRHETEN: Stor jubel for den polske løperstjernen Justyna Swiety-Ersetic og lagvenninnene hennes etter EM-gullet på 4x400 meter i Berlin. Men de polske jentene ville vært nesten en langside etter det DDR-laget som vant EM i 1986. FOTO: AFP/John Macdougall. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG samles norsk friidrett til NM i jubelrus etter et eventyrlig Europamesterskap i Berlin. Med tre gull, flere sterke plasseringer og skyhøye TV-tall er det all grunn til glede:

Aldri har sporten stått sterkere hos oss enn nå.

Denne framgangen skjer midt i en avgjørende endring i internasjonal friidrett der sentrale europeiske ledere forsøker å rydde opp etter et langvarig, omfattende svindelregime som har gitt flust med rekorder det ikke noen grunn til å tro på.

Desto viktigere er det å få strøket de gamle dopresultatene fra rekordlistene, ikke fire på kravene til en opprydning i Russland, og heie fram de nye, svakere resultatene til antatt rene utøvere.

Som for eksempel deltakerne i NM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer