Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-bombe i åpningskampen

Russland klarte ikke slå Montenegro.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Montenegro - Russland 25-25.

Allerede i EMs første kamp ble det norske håndballpublikummet vitne til en aldri så liten bombe.

Russerne er på forhånd utpekt som en medaljekandidat, men de maktet likevel ikke slå Montenegro - et lag som på forhånd ble sett på som ett av mesterskapets svakeste - i åpningskampen.

- Vi spilte godt, men samtidig var vi bare ni sekunder fra seier. Vår største triumf er at vi er kvalifisert for dette mesterskapet. Nå skal vi prøve å overraske i de neste kampene også, sier Montenegro-trener Ranko Popovic.

Håndballstormakten Russland - som har ligget litt i dvale de siste åra - sleit hele veien mot Montenegro. Rødtrøyene førte kampen fra start og Vladimir Maksimovs menn slet bakover på banen.

- Målvaktene våre var ikke på høyde de første 30 minuttene, sier Maksimov.

Det var likevel jevnt, hele veien inn. Russerne hadde mulighet til å sikre seg seieren mot slutten, men fortsatte å rote.

Andrey Starikh sikret imidlertid ett poeng for Russland, da han banket inn utlikningen et par sekunder før slutt.

BOMBE: Drasko Mrvaljovic fyrer løs forbi lagkamerat Marko Dbrokovic (t.v.) og Russlands Alexey Kamanin under kampen mellom Russland og Montenegro i gruppe B i innledende runde av håndball-EM. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
BOMBE: Drasko Mrvaljovic fyrer løs forbi lagkamerat Marko Dbrokovic (t.v.) og Russlands Alexey Kamanin under kampen mellom Russland og Montenegro i gruppe B i innledende runde av håndball-EM. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Vi spilte ikke som et lag framover på banen og det ble litt for mye individuelt kjør, sier Maksimov.

Selv om Montenegro-gutta bare var ni sekunder unna seier, virket likevel svært fornøyd med kampen etterpå. I minuttene etter kampen hadde de en privat fotoseanse foran det ene målet. Det historiske lagbildet måtte selvfølgelig tas.

Russland er Norges EM-motstander i morgen og på søndag spiller Norge mot Montenegro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media