EM-bombe i troppen til Thorir

Stine (19) har ingen landskamper.

FERSKING OG VETERAN: Stine Bredal Oftedal var overraskelsen i landslagstroppen. Gro Hammerseng er en av veteranene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FERSKING OG VETERAN: Stine Bredal Oftedal var overraskelsen i landslagstroppen. Gro Hammerseng er en av veteranene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

LYSAKER (Dagbladet): Thorir Hergeirsson har nå bestemt seg for hvilke 16 spillere som skal representere Norge under EM på hjemmebane (og i Danmark) i desember.

Den inneholdt en stor overraskelse.

Stine Bredal Oftedal (19) har ikke en eneste landskamp, men er likevel blant spillerne som skal starte jakten på EM-gull om 22 dager. Stabæk-jenta har derimot god erfaring fra juniorlandslaget, som hun har vunnet både EM og VM med. Hun er i utgangspunktet playmaker, men kan også spille flere plasser.

- Overrasket - Jeg er kjempeglad og overrasket. Jeg hadde ingen forventninger, men kanskje et lite håp, sier hun til Dagbladet.

- Hva tenker du om dine sjanser i EM?

- Det blir mest av alt bare en enorm opplevelse, ikke minst siden det er på hjemmebane.

Gro Hammerseng synes det er modig av Thorir å satse på ungdommen.

- Jeg synes det er tøft og kult at han tar med Stine. Hun er allerede god og jeg tror hun blir veldig, veldig god. Jeg liker spillestilen hennes og gleder meg til å samarbeide med henne, sier Gro til Dagbladet.

Tre debutanter Også Mari Molid og Nora Mørk er mesterskapsdebutanter, men disse har i hvert fall litt landslagsrutine - fra danske World Cup tidligere denne sesongen.

Som ventet tok han bare ut to målvakter - Katrine Lunde Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø. Dette gir ham ekstra handlingsrom ute på banen. Norge har alltid hatt med tre keepere, men kan denne gangen ha en ekstra utespiller i bakhånd i stedet.

EM-bombe i troppen til Thorir

- Hva var vanskeligst i uttaksprosessen?

- Det er så mange jenter som ønsker å være med, som legger ned så mye helhjertet arbeid. De blir skuffet når de ikke er med, og det er det vanskeligste med denne jobben.

Blant dem er nok Larvik-jentene Linn Jørum Sulland og Tine Rustad Kristiansen. Begge gikk glipp av VM for ett år siden, og må igjen avfinne seg med et mesterskap fra tv-stolen.

Jentene samles i Bodø og Tromsø neste uke, for å spille Møbelringen Cup mot Island, Serbia og Danmark.

7. desember er det avkast i EM, hvor Norge møter Frankrike i den første kampen i Håkons Hall på Lillehammer. Slovenia og Ungarn er de andre lagene i Norges gruppe.

Etter gruppespillet er det mellomrunde i den gamle OL-byen, før de fire beste skal kjempe om medaljer i danske Herning.