BRONSEGUTT: Håvard Bøkko (foran) og Sverre Lunde Pedersen ble henholdsvis nummer tre og fire sammenlagt i EM I Heerenveen. Foto: AP / NTB Scanpix
BRONSEGUTT: Håvard Bøkko (foran) og Sverre Lunde Pedersen ble henholdsvis nummer tre og fire sammenlagt i EM I Heerenveen. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

EM-bronse for Håvard Bøkko i Heerenveen

Lunde Pedersen havnet på plassen bak.

Håvard Bøkko avsluttet et godt gjennomført EM med 4. plass på dagens 10000 meter.

Med det sikret 25-åringen bronsemedalje sammenlagt.

Bittert for Lunde Pedersen
Håvard Bøkko gikk mot lagkamerat Sverre Lunde Pedersen i det tredje av fire par på mesterskapets siste distanse. Bøkko gikk inn til foreløpig andreplass, med 13.08,16, foran Moritz Geisreiter på tredjeplass og bak ledende Bart Swings.

- Jeg gikk bedre på skøyter nå. Hvis jeg ikke hadde gjort det, hadde jeg ikke tatt medalje. Det var tungt, men jeg klarte å fokusere bra på arbeidsoppgavene jeg hadde. Det var en ganske bra 10000 meter og teknisk sett mye bedre enn 5000-meteren, sier Bøkko til NTB.

I siste par ventet de to nederlenderne Sven Kramer og Jan Blokhuijsen.

Historisk Kramer
Fem ganger EM-gullvinner Kramer gjorde kort prosess og sikret gullmedaljen også i år, med tiden 12.55.98 på 10000-meteren. Dermed kopierer han Rintje Ritsmas rekord på seks EM-gull.

Blokhuijsen gikk inn bak Kramer og sendte dermed de to norske ned på resultatlisten. Pedersens 6. plass søndag sikret en 4. plass i sammendraget.

- Jeg merket tidlig at det ble tungt. Jeg måtte bare henge med så lenge jeg klarte, men mot slutten var det helt tomt. Da Håvard begynte å øke farten, hadde jeg ikke noe å svare med. Jeg klarte å øke litt, men så sa det stopp. Det er den tyngste 10000-meteren jeg har gått, sier Sverre Lunde Pedersen til NTB.

(NTB)