Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-bronse i stafettdrama

Andrelaget sørget for medalje i O-EM.

I et skikkelig stafettdrama var det ungguttene på andrelaget som berget den norske æren under EM-stafetten i orientering lørdag.

Sjelden eller aldri har et EM opplevd en mer dramatisk stafett enn den som fant sted i løypene i Otepää i Estland.

Da det gjensto noen hundre meter til målpassering, var hele 11 lag i herreklassen, i tillegg til fire kvinnelag, i involvert i gullkampen. Sverige og Frankrike kapret de to første plassene foran Norges andrelag.

Øystein Kvaal Østerbø lå sist blant gullkandidatene, spurtet nesten forbi nesten alle konkurrentene og parkerte flere av verdenstoppene i en forrykende avslutning.

- Jeg gjorde en liten feil mot nest siste post, kom sist i klynga og måtte starte en lang opphenting, sier 24-åringen.

De to andre bronsemedaljevinnerne var Lars Skjeset og Carl Waaler Kaas. Norges førstelag ble nummer sju.

Kvinnelaget snuste på medaljeplass mot slutten, men Marianne Andersen hadde ikke mer krefter igjen på oppløpssiden. Dermed ble det fjerdeplass i mesterskapet bak Finland, Sveits og Sverige.

- Jeg hadde ikke mye å gi i spurten, medgir hun.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling