EM-bronse til Håkedal/Tørlen

- Fantastisk, rett og slett.

Nila Håkedal/Ingrid Tørlen ble nummer tre i sandvolleyball-EM. I bronsekampen ble russerne Alexandra Sjirjaeva/Natalja Urjadova slått.

Den norske duoen vant 2-1 i sett. De tapte første sett 18-21, men deretter vant Håkedal/Tørlen 22-20, 15-13 og kunne juble over nok en bronsemedalje i EM.

- Dette er fantastisk, rett og slett. Det å få en medalje er utrolig og også et bevis på at vi er «back on track», sa Nila Håkedal til NTB.

Duoen vant bronse også i fjorårets EM, men årets medalje holdt på å glippe på grunn av en skade Håkedal har slitt med i flere år.

- Skaden i magen kom tilbake under kampen, men vi klarte å spille lurt. Vi har jo spilt med denne skaden før, så vi visste hvordan vi skulle gjøre det, forteller Håkedal og legger til at makker Tørlens innsats i kampen var formidabel.

- Ingrid spilte fantastisk og hjalp til med å holde meg oppe. Hele turneringen har vært en opptur for oss, sa Håkedal.

I lørdagens semifinale ble det 0-2-tap for greske Vassiliki Avaniti/Vassiliki Karadassiou.

De norske jentene kom under fra første ball og kom aldri ajour. Det stoppet på 17-21, 13-21. Håkedal/Tørlen tapte for det greske paret også i det innledende spillet i Valencia og har alltid hatt store problemer med å slå dem.

FORNØYDE: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen tok EM-bronse etter seier over russerne i dag. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
FORNØYDE: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen tok EM-bronse etter seier over russerne i dag. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

Nå venter en periode med hvile for Norges beste kvinnepar i sandvolleyball.

(NTB)