Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-bronse til Kasirye i rykk

- Jeg er imponert over Ruth, sier sportssjefen.

Ruth Kasirye tok bronse i rykk under EM i vektløfting onsdag. Det holdt til 4.-plass sammenlagt.

Kasirye fra Tønsberg løftet i 63-kilosklassen i mesterskapet i Italia etter å ha gått opp en klasse siden sist. Hun forbedret sin norske og nordiske rekord med fem kilo ved å løfte 222 kilo til sammen, fordelt på 101 kilo i rykk og 121 i støt.

- Jeg var veldig nær 123 kilo i støt, så jeg vet hva som må til. Jeg er selvsagt fornøyd med 4.-plassen også. Jeg har jo gått opp en vektklasse siden sist. Det er klart det er litt tøffere konkurranse i denne klassen, sa Kasirye til NTB.

- Imponert over Ruth

I rykk begynte hun med 96 kilo og forbedret resultatet med vellykte forsøk på 99 og 101 kilo.

I støt fikk hun først opp 117 kilo, deretter 121, men 123 kilo ble litt for tungt. Hadde hun fått det løftet godkjent, ville det blitt bronse sammenlagt. Kasirye endte i stedet på 4.-plass både i støt og sammenlagt.

Melinel Dalusjan fra Armenia forsvarte sin EM-tittel. 19-åringen løftet 235 kilo (107-128). Sølvet gikk til tyrkiske Sibel Simsek (226 kg) og bronsen til bulgarske Milka Maneva (223).

- Jeg er imponert over Ruth. Hun har løftet et halvt år i denne klassen. Det tar ofte litt tid å få den nye muskulaturen til å fungere optimalt, men hun er veldig nøye i sitt treningsarbeid, sa sportssjef Arne Grostad.For å få klarsignal til OL må hun være blant de ti beste i verden. Den statusen gjøres opp i mai. Pr. i dag skal hun være innenfor den listen.

BRONSE: Ruth Kasirye viste god form og satte nye norsk og nordisk rekord under EM i vektløfting i dag. Foto: RUNGROJ YONGRIT/EPA/SCANPIX
BRONSE: Ruth Kasirye viste god form og satte nye norsk og nordisk rekord under EM i vektløfting i dag. Foto: RUNGROJ YONGRIT/EPA/SCANPIX Vis mer

Solid seniordebut

Anja Evelin Jordalen hadde en god seniordebut i 69-kilosklassen. Hun satte ny personlig rekorder både i rykk og støt med henholdsvis 90 og 112 kg.

Totalt ble det 202 kg, som selvsagt også er personlig rekord. Det holdt til 10.-plass i mesterskapet.

- En flott seniordebut! Jordalen sier hun er svært fornøyd med innsatsen, sier Arne Grostad. Han karakteriserer det som hennes gjennombrudd som internasjonal vektløfter.

(NTB)

image: EM-bronse til Kasirye i rykk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media