Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

EM-debutanter: - Jeg satt og gråt på benken

Ble rørt av Silje Solbergs superspill

RØRT: Vilde Ingstad og Malin Aune (t.h.) snakker om opplevelsen fra benken under den dramatiske EM-semifinalen mot Frankrike. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
RØRT: Vilde Ingstad og Malin Aune (t.h.) snakker om opplevelsen fra benken under den dramatiske EM-semifinalen mot Frankrike. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Finale: Norge - Nederland, søndag kl. 18.

GÖTEBORG (Dagbladet): De norske håndballjentene vant EM-dramaet og semifinalen mot Frankrike i går med 20-16 - til tross for at de var bakpå i store deler av kampen.

For EM-debutantene Malin Aune (21) og Vilde Ingstad (21) ble det lite spilletid (0 på Aune og 36 sekunder på Ingstad).

Men spenningen tok dem likevel.

Det var nemlig et nervedrama inne i Scandinavium Arena i Göteborg og takket være superspill av keeper Silje Solberg endte det med en firemålsseier.

Storspillet ga de to 21-åringene tårer i øynene.

- Det var helt fantastisk. Jeg ble rørt på benken. Jeg klarte ikke holde tårene tilbake og begynte faktisk å gråte, he-he. Da Silje startet å redde i sluttminuttene, innså jeg at vi nådde finalen. Hun stengte buret, noe som var helt sjukt å se på, sier Malin Aune til Dagbladet.

- Det var en utrolig følelse. Selvsagt var vi på benken også nervøse. Hvor mange var det i hallen? Rundt 9000, og 8000 av dem var sikkert nordmenn, sier Ingstad.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Takker fansen

Lagvenninne Aune skyter inn:

- Det er det største jeg har opplevd. Publikumsmessig var det helt fantastisk. Det var fullt av nordmenn. Vi fikk ekstra energi av å høre publikum. Det var veldig stort, sier Aune.

Nå venter Nederland i EM-finalen i morgen klokka 18.

- Det er et lag med veldig gode enkeltspillere i gode klubber. Samtidig fungerer de godt sammen som én enhet, sier Vilde Ingstad.

Super-Solberg

Silje Solberg spilte til 10 på Dagbladets spillerbørs i går med en redningsprosent på utrolig 59, ifølge den offisielle statistikken.

Selv var hun kvalm under superkampen.

- Jeg følte meg kvalm og var veldig nervøs. Det pleier å være en dårlig ting, men jeg holder roen, sier Solberg til Dagbladet.

- Men det var kanskje min beste kamp noensinne, sier målvakten, som ser fram mot Nederland i morgen.

Norge - Nederland spilles klokka 18 i morgen. Kampen vises på TV3.

PS: Se de siste fem minuttene fra Norge - Frankrike i video under.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!