EM-deltakelse gir NFF minst 110 millioner

- Fortsatt en lang vei.

I SIGET:  Per-Mathias Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I SIGET: Per-Mathias Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge har fortsatt en lang og vanskelig vei til neste sommers EM. Lykkes landslaget, venter en enorm økonomisk pott ved enden av regnbuen for Norges Fotballforbund.

UEFA har fortsatt ikke offentliggjort den totale premiepotten for lagene som deltar i neste sommers EM, men hvert eneste land som kvalifiserer seg er sikret minst 12 millioner euro (110 millioner kroner), ifølge totalsportek.com.

Vinneren av turneringen vil tjente opp mot 300 millioner kroner.

- Vi har fortsatt en lang vei til EM, og vi er ikke kvalifisert for noe som helst. Å snakke om hva vi eventuelt ville brukt millioner på ville gitt feil fokus og bidratt til å bygge opp hovmod, sier NFFs generalsekretær, Kjetil Siem, til NTB.

Norge er avhengig av å holde Kroatia bak seg for å komme til EM. Den beste treeren går også til EM, men mye tyder på at Norge må gjennom en tøff playoff dersom de ikke blir nummer én eller to i gruppa.

Nærhet til publikum Siem vil heller glede seg over den siste ukes opptur, seirene mot Bulgaria (1-0) og Kroatia (2-0).

- Vi opplever en nærhet mellom spillerne og publikum som gir oss en ekstra mann. Spillerne synes det er veldig gøy, og det var noe vi snakket om på banketten etter kampen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.