EM-deltakelse gir NFF minst 110 millioner

- Fortsatt en lang vei.

 I SIGET:  Per-Mathias Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I SIGET: Per-Mathias Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge har fortsatt en lang og vanskelig vei til neste sommers EM. Lykkes landslaget, venter en enorm økonomisk pott ved enden av regnbuen for Norges Fotballforbund.

UEFA har fortsatt ikke offentliggjort den totale premiepotten for lagene som deltar i neste sommers EM, men hvert eneste land som kvalifiserer seg er sikret minst 12 millioner euro (110 millioner kroner), ifølge totalsportek.com.

Vinneren av turneringen vil tjente opp mot 300 millioner kroner.

- Vi har fortsatt en lang vei til EM, og vi er ikke kvalifisert for noe som helst. Å snakke om hva vi eventuelt ville brukt millioner på ville gitt feil fokus og bidratt til å bygge opp hovmod, sier NFFs generalsekretær, Kjetil Siem, til NTB.

Norge er avhengig av å holde Kroatia bak seg for å komme til EM. Den beste treeren går også til EM, men mye tyder på at Norge må gjennom en tøff playoff dersom de ikke blir nummer én eller to i gruppa.

Nærhet til publikum Siem vil heller glede seg over den siste ukes opptur, seirene mot Bulgaria (1-0) og Kroatia (2-0).

- Vi opplever en nærhet mellom spillerne og publikum som gir oss en ekstra mann. Spillerne synes det er veldig gøy, og det var noe vi snakket om på banketten etter kampen, sier han.

De to seirene har brakt ny optimisme inn rundt landslaget, som ikke har kvalifisert seg for et mesterskap siden EM i 2000. Siem sender et lite spark til mediene som snakket om landslagssjef Per-Mathias Høgmos mulige avgang allerede før Bulgaria-kampen.

- Jeg ble forundret over at det skjedde. Hadde vi tapt 0-3 for Bulgaria ville jeg skjønt at det ble et tema, men at det kom før kampen var overraskende og kom overrumplende på meg, sier han.

På budsjett Han sier at ingen i NFF-systemert slet med nattesøvnen etter 1-5 for Kroatia og den skuffende 0-0-kampen mot Aserbajdsjan i sommer.

- Det er mer behagelig etter denne landslagsuken enn den forrige. Alt i landslagsfotball handler om å vinne og kvalifisere seg for mesterskap. Vi hadde stang ut mot Aserbajdsjan og stang inn denne gangen. Det er veldig små marginer, og det er ingen lette kamper, sier han.

Mot Kroatia var det utsolgt på Ullevaal og i tillegg til stemningen og rammen det lager rundt en landskamp, gir det verdifulle inntekter for forbundet.

- Det betyr mye for oss. Vi er avhengig av inntekter fra sponsorer, TV-penger og billettsalg. Når det gjelder billetter ligger vi på budsjett, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram