EM-dommerne er redde

EM-dommerne frykter for sikkerheten etter at en tilskuer kom seg ut på banen under gårsdagens oppgjør mellom Jugoslavia og Spania. Kampens dommer Gilles Veissiere ble også truffet av en mynt i hodet - to personer er arrestert etter denne episoden.

Ifølge nettstedet Daily Soccer møtes UEFAs disiplinærkomité i morgen for å diskutere episodene som skjedde mot slutten av den avgjørende kampen mellom Jugoslavia og Spania. På vei mot garderoben etter kampen ble Veissiere truffet av en mynt. Veissiere måtte behandles av Jugoslavias landslagslege.

Jugoslaviske tilskuere løp også ut på banen under kampen.

Hugh Dallas, skotten som dømte Norge-Jugoslavia, ble truffet i hodet av en rakett under en skotsk ligakamp for to år siden. Dallas satt på tribunen under gårsdagens kamp og ble rystet av det han så.

- Jeg var tilstede på kampen på onsdag og det vekte uhyggelige minner. Disse idiotene må bli luket ut, de skulle ikke fått tilgang til fotballstadioner. Det er alltid bekymringsfullt for dommeren når det kommer tislkuere ut på banen, sa Dallas ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Joseph Mifsud, president i UEFAs dommerkomitee sier det ikke er aktuelt å gjeninnføre gjerder mellom tribunene og banen.

- Stadioner skal ikke være som fengsel. Det skal være steder for glede og underholdning. Vi er bekymret over disse episodene, men det er ikke grunn nok til å gå tilbake til stadionanlegg som ligner fengsel, sier Mifsud.

ETTER DOMMEREN: En tilskuer stoppes av Alfonso i det han er på vei mot dommer Gilles Veissiere.