EM-drømmen brast for Katja

Ikke med i troppen.

MISTER EM: Katja Nyberg driver her opptrening av skulderen sammen med manuellterapeut Hilde Fredriksen. Foto: BJØRN LANGSEM
MISTER EM: Katja Nyberg driver her opptrening av skulderen sammen med manuellterapeut Hilde Fredriksen. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

(Dagbladet): I dag gikk fristen ut for å melde inn bruttotroppene til vinterens EM.

Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl har plukket ut 28 spillere, som alle er spilleberettiget til mesterskapet i Norge og Danmark. I løpet av de neste to ukene skal denne lista bare inneholde 16 navn.

Tidligere i dag ble også danskenes bruttotropp kjent, og der er Larvik-målvakt Lene Rantala på lista. 42 åringen ga seg egentlig på landslaget for åtte år siden, men kan nå gjøre comeback.

Ikke frisk i tide Den norske bruttotroppen inneholder ingen liknende overraskelser, men:

Katja Nyberg er ikke meldt inn til EM. Hun opererte skulderen 7. juli og har ikke kastet en håndball denne sesongen. Framgangen har likevel vært god, så Larvik-jenta har hatt et håp om å rekke mesterskapet.

Dagbladet møtte henne på Toppidrettssenteret på mandag, og da levde EM-drømmen hennes.

- Jeg var gjennområtten da jeg startet opptreningen, men jeg har merket god framgang hele tida. Om alt går etter planen håpet jeg å bli klar til EM. Jeg har veldig lyst til å mesterskap på hjemmebane, sa hun.

To eller tre målvakter Hergeirsson skal presentere den endelige troppen 15. november. Han må innen den tid bestemme seg for om han skal ha med to eller tre målvakter.

99 LANDSKAMPER: Katja Nyberg må vente på landskamp nummer 100. Foto: BJØRN LANGSEM
99 LANDSKAMPER: Katja Nyberg må vente på landskamp nummer 100. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Norge har alltid hatt med tre keepere i mesterskapene, men denne gangen åpner landslagssjefen for å bare ha med to. Årsaken er at det er lett å hente inn en erstatter dersom Katrine Lunde Haraldsen eller Kari Aalvik Grimsbø blir skadd - og så gir det ham en ekstra utespiller.

Uttaket blir nemlig litt lettere for ham om han kan ta med 14 og ikke 13 utespillere.

Her kan du lese Dagbladets vurdering av de EM-aktuelle spillerne og hvem som er sikre og hvem som er på vippen.