EM-drømmen brast for Norge

Melilla (NTB): Norges håndballherrer hang med til det gjensto ti minutter av første omgang i den avgjørende EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania. Hjemmelaget la om til 3-2-1-forsvar på stillingen 10-8, og nordmennene klarte aldri å komme tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges assistenttrener Karl Erik Bøhn var skuffet etter søndagens tap, men la ikke skjul på at det som ventet ble for tøft å slå Spania på bortebane. Norge tapte til slutt 20-30, og må følge neste års EM i Italia fra sidelinjen.

- Stian Vatne scoret fem ganger før pause. Sammen med keeper Steinar Ege sørget han for å holde oss inne i kampen til det gjensto ti minutter av første omgang. Da la Spania om forsvaret, og vi fikk store problemer, sa Bøhn til NTB.

- Etter en god start gjorde vi for mange feil og ble straffet med mange kontringsmål. Sifrene ble stygge, men jeg føler at avstanden fram til de beste ikke er så stor som den ser ut til, sa lagkaptein Roger Kjendalen.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi gjorde et realt forsøk, men var rett og slett ikke dyktige nok, fortsatte landslagskapteinen.

Ekstra gir

Norge yppet seg fra start og ledet tidlig 2-0, mye takket være fem praktredninger av Ege. Men i likhet med lagkameratene fikk også Ege problemer da et aggressivt hjemmelag satte inn et ekstra gir etter 20 minutter. Spania vant de siste ti minuttene av omgangen 7-2, og løpet var kjørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer