EM-drømmen brast for Norge

Melilla (NTB): Norges håndballherrer hang med til det gjensto ti minutter av første omgang i den avgjørende EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania. Hjemmelaget la om til 3-2-1-forsvar på stillingen 10-8, og nordmennene klarte aldri å komme tilbake.

Norges assistenttrener Karl Erik Bøhn var skuffet etter søndagens tap, men la ikke skjul på at det som ventet ble for tøft å slå Spania på bortebane. Norge tapte til slutt 20-30, og må følge neste års EM i Italia fra sidelinjen.

- Stian Vatne scoret fem ganger før pause. Sammen med keeper Steinar Ege sørget han for å holde oss inne i kampen til det gjensto ti minutter av første omgang. Da la Spania om forsvaret, og vi fikk store problemer, sa Bøhn til NTB.

- Etter en god start gjorde vi for mange feil og ble straffet med mange kontringsmål. Sifrene ble stygge, men jeg føler at avstanden fram til de beste ikke er så stor som den ser ut til, sa lagkaptein Roger Kjendalen.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi gjorde et realt forsøk, men var rett og slett ikke dyktige nok, fortsatte landslagskapteinen.

Ekstra gir

Norge yppet seg fra start og ledet tidlig 2-0, mye takket være fem praktredninger av Ege. Men i likhet med lagkameratene fikk også Ege problemer da et aggressivt hjemmelag satte inn et ekstra gir etter 20 minutter. Spania vant de siste ti minuttene av omgangen 7-2, og løpet var kjørt.

- Vi prøvde å svare med overganger fra kanten og bevegelse på strek, men var ikke presise nok i pasningsspillet, forklarte Roger Kjendalen.

- Med 10-17 ved pause, sier det seg selv at vi var sjanseløse. Trykket fra tribunen var også enormt, 5000 ville tilskuere støttet hjemmelaget, sa Bøhn.

Hjemmeturnering

- Det ble tungt i andre omgang. Foruten det siste kvarteret, spilte jeg mest forsvar. Spania var rett og slett for gode i dag, sa Norges toppscorer Stian Vatne etter tapet.

Flyten fra onsdagens seierskamp i Norge var borte. De norske spillerne ble minst ett nummer for små. Spanjolene kunne feire en fortjent EM-billett.

Neste oppgave for det norske herrelandslaget er en internasjonal turnering på hjemmebane i midten av januar, før laget tar fatt på VM-kvalifisering til høsten.