Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-drømmen lever for Sverige etter enkel seier

Sikret playoff, men må ha hjelp i siste kamp for å gå direkte til EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Liechtenstein - Sverige 0-2 (0-1)

(Dagbladet): De svenske fotballherrene hadde press på seg etter to sjokktap i EM-kvalifiseringen. Med to kamper igjen lå de to poeng bak Russland på andreplass og hadde ett poeng ned til Montenegro på fjerdeplass.

Det er nok mange hos Söta bror som var glad for at kveldens motstander var fyrstedømmet Liechtenstein (som ikke har vunnet en kamp siden juni 2011), ikke en av Europas stormakter.

Enkel zzzeier De som håpet på et fyrverkeri av en fotballkamp, måtte nok skuffet innse at det bare ble med håpet.

Etter en tam start, sendte Marcus Berg bortelaget opp i ledelsen etter 19 minutter. Han greide å holde balansen og lurte ballen bak keeperen etter en fin gjennombruddpasning fra Jimme Durmaz.

Etter en tam fortsettelse, yppet Zlatan litt med en Liechtenstein-forsvarsspiller før han bommet på et straffespark 40 minutter ut i kampen.

Men den svenske superstjerna gjorde det godt igjen etter hvilen da han var sikker som banken alene med keeper.  PSG-spissen brukte et touch og dunket pasningen fra Kim Källström mellom beina på Peter Jehle. 

Må ha hjelp Kveldens seier gjør at Sverige  minimum er klare for playoff til EM. Montenegro tapte mot Østerrike, og kan ikke ta igjen Sverige.

Det skal likevel et lite under til for at Sverige skal gå direkte til Frankrike neste sommer. Ikke det at å slå Moldova, som har tatt to poeng på ni kamper, i siste oppgjør bør by på noen problemer, men Russland må tape hjemme mot Montenegro - som har null og niks å spille for.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!