VERDENSREKORD: For franske Kevin Mayer. Foto: NICOLAS TUCAT / AFP
VERDENSREKORD: For franske Kevin Mayer. Foto: NICOLAS TUCAT / AFPVis mer

Kevin Mayer satte ny verdensrekord i tikamp

EM endte i tårer. Mayer slo tilbake med overlegen verdensrekord

Verdensmester Kevin Mayer satte ny verdensrekord i tikamp med 9126 poeng i franske Talence søndag. Den gamle rekorden på 9045 tilhørte Ashton Eaton.

Franskmannen noterte seg for personlig bestenotering med 71,90 meter i spyd, slik at han kun måtte løpe bedre enn 4.49 minutter på 1500 meter for å ta rekorden.

26-åringen cruiset inn til 4.36 og ble kun den tredje tikjemperen i historien til å passere 9000 poeng. Mayer slutter seg til den dobbelte OL-mesteren Ashton Eaton og det tsjekkiske ikonet Roman Sebrle.

- Jeg sa at Berlin var en velsignelse i forkledning, og jeg tror nå at jeg kan si det sikkert, sa Mayer, som ikke klarte å kjempe om EM-gull i forrige måned etter å endt uten tellende resultat i lengdekonkurransen.

- Å ta verdensrekorden i Talence, det er den vakreste drømmen jeg har oppnådd. Jeg håper ikke det er den siste verdensrekorden jeg tar, selv om det kommer til å bli hardt å slå den, la han til.

Mayer la EM-skuffelsen bak seg da han innledet tikampen med 7.80 meter i lengde og 10,55 sekunder på 100 meter. Begge deler var bestenotering for Mayer.

Søndag la han til 13,75 på 110 meter hekk, før han slo til med 50.54 meter i diskos og en overbevisende stavøvelse.

Mayer ble hyllet av mannen han tok verdensrekorden fra, Ashton Eaton, som la opp i fjor.

- Fantastisk oppvisning! Jeg er kjempeglad på Mayers vegne og framtiden til tikamp, tvitret Eaton.

Stevnet i Talence var det siste offisielle på IAAFs terminliste.