EM-festen til Norge er tre mål unna dansk rekord

- Norge har aldri vært bedre, sier Grini.

ENDELIG FRI: Gro Hammerseng får beskjed av pressesjef Halvor Lea om at hun er ferdig med journalistene for dagen. Foto: BJØRN LANGSEM
ENDELIG FRI: Gro Hammerseng får beskjed av pressesjef Halvor Lea om at hun er ferdig med journalistene for dagen. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): De norske jentene har feid all motstand til side i EM så langt. Slik har vi sett Norge før også, men de har aldri vært så overlegne som nå.

Faktisk har bare danskene hatt en bedre start i EM-historien.

48 plussmål etter de tre innledende kampene er den nest sterkeste starten i EMs 16 år lange historie.

Tre bak Danmark 96 - Jeg synes vi har en veldig positivitet i laget og vi tar med den gode stemningen ut på banen. Vi har lyst til å hjelpe hverandre og gjøre naboen god - det tjener vi på, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.

Det er flere lag som har hatt solide målforskjeller etter tre strake EM-seire i åpningen tidligere. Danskene hadde 51 plussmål i 1996, da de endte med å gå hele veien. I finalen slo de Norge 25-23.

I VM-sammenheng har lag hatt bedre målforskjell, men sammenlikningen blir feil. Det er mange svakere lag i verdensmesterskapet, noe som fører til elleville målfester.

Nettopp derfor er den norske målorgien så spesiell.

- Bedre enn noen gang Ungarn og Frankrike skulle i utgangspunktet kunne by på motstand, men de har blitt most av de norske jentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer