Fotball-EM kvinner 2017

EM-fiaskoen: Vi taper fordi gutta fortsatt ikke vil ha jenter som vinner

Tid for selverkjennelse i hele den norske fotballfamilien

SINNE OG SKUFFELSE: Sterke følelser da Norge forsvant ut av EM med 0 - 1 mot Danmark seint i går kveld. Men dette var mer enn et svakt mesterskap fra det meste av EM-troppen. Jentesatsingen må snarest mulig bli et felles ansvar for hele det norske fotballmiljøet. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix
SINNE OG SKUFFELSE: Sterke følelser da Norge forsvant ut av EM med 0 - 1 mot Danmark seint i går kveld. Men dette var mer enn et svakt mesterskap fra det meste av EM-troppen. Jentesatsingen må snarest mulig bli et felles ansvar for hele det norske fotballmiljøet. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SELVSAGT har norsk idrett opplevd langt større fiaskoer enn det å tape tre kamper i et EM-sluttspill. For på tross av null mål og null poeng er det såvisst ingen krise i jentefotballen vår. Med 110 000 spillere er den Norges desidert største idrett, kvinnelandslaget kvaliserte seg enkelt til et sluttspill som gutta ikke har nådd siden 2 000, og de yngre landslagene presterer jevnt på et høyt nivå.

Så langt er altså det meste riktig bra i denne viktigste norske kvinneidretten. Det skuffende er bare at det kunne vært så mye bedre dersom en samlet norsk fotballfamilie virkelig hadde jobbet for å holde A-landslaget i verdenstoppen.

For den reflekterte unge fotballstjernen Mats Møller Dæhli hadde jo rett da han før EM ba en del av oss gutta sjekke virkeligheten i nærmeste speil når vi snakker ned det jentene presterer på banen.

Det er denne langvarige nedsnakkingen og neglisjeringen innad i det norske fotballmiljøet som mer og mer ligner en total fiasko.

FOR nå går det så fort framover i internasjonal kvinnefotball at den en gang dominerende pionernasjonen Norge må være mye ærligere for å kunne henge med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer