EM-finalen for damer er utsolgt

- Dette kommer neppe til å skje igjen.

 50.000:  I morgen spiller Norge semifinale mot Danmark. Vinner de den, venter det finale foran 50.000 på Friends Arena. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
50.000: I morgen spiller Norge semifinale mot Danmark. Vinner de den, venter det finale foran 50.000 på Friends Arena. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

De siste tilgjengelige billettene til søndagens EM-finale i fotball for kvinner ble solgt tirsdag. Dermed er det solgt 45.000 billetter til kampen på Friends Arena.

Normalt er det 50.000 sitteplasser på Sveriges nye nasjonalarena, som ble innviet i fjor. I finalen utvides imidlertid pressetribunen, og plattformen for troféoverrekkelsen koster også noen plasser, slik at kapasiteten blir 48.000.

Om lag 3000 billetter holdes foreløpig unna for fordeling mellom finalelagene.

- Jeg tror svenske fotballsupportere forstår at vi faktisk har en EM-finale i verdens største og mest populære idrett, og at dette neppe kommer til å skje igjen. Mange vil være del av hendelsen og kunne si «jeg var der», sier organisasjonssjef Göran Havik til Aftonbladet.

Sveriges semifinale i Göteborg onsdag har vært utsolgt lenge. Etter glisne tribuner i gruppekampene i Norrköping er det også blitt fart på billettsalget til semifinalen mellom Norge og Danmark. Tirsdag var det solgt 8000 billetter, og arrangøren tror på fullt hus.

Friends Arena erstattet Råsunda stadion, der Brasil vant VM-gull for menn i 1958 og Norge VM-gull for kvinner i 1995. Den er bygget like i nærheten av den gamle arenaen.

Banken som kjøpte navnerettighetene valgte å gi arenaen navn etter en kampanje mot mobbing i skolen. Det navnet godtas av UEFA, som ellers bytter ut alle sponsornavn på arenaer i sine mesterskap.

Mats Olsson, profilert kommentator i Expressen, bruker for øvrig konsekvent navnet Zlatan Arena - etter Sveriges største fotballstjerne, som scoret fire mål mot England i åpningskampen.

(NTB)