EM-fotball og krimbøker

Thor Hushovd lader opp på hotell- rommet med krimbøker og EM- fotball. Kroppen kribler, men må pent vente. I morgen går starten for Tour de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIÈGE (Dagbladet): -  Det er litt kjedelig nå. Lange dager uten at så mye skjer. Jeg er allerede ferdig med to av krimbøkene, så nå er det på tide å starte syklinga, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Lagets førstemann

På hotellrommet i Liège slapper han av sammen med lagkamerat Julian Dean. Jobben hans er å ofre seg helt og fullt for Thor i Tour de France.

-  Jeg har fullmakt fra laget til å satse maksimalt akkurat som jeg vil. Julian skal kjøre for meg, og resten av laget må også trå til om det trengs og kjøre meg opp i teten, for eksempel. Det er klart det er deilig å vite at laget satser på meg, sier Thor.

I går rykket 26-åringen opp på 24. plass på den internasjonale rankingen. Det er tidenes beste for en nordmann, og to plasser bedre enn siste ranking.

Gleder seg

-  Det går rette veien, ja. Noen flere poeng her kan gi 20. plass. Da snakker vi, gliser Thor.

Grimstad-syklisten gleder seg enormt til endelig å starte Tour de France. Men nervøsiteten er borte, han er helt avslappet to dager før start.

-  I fjor var jeg veldig spent, mer usikker. Men i år har jeg allerede gjort det så bra, så jeg føler ikke noe press. Bare positiv forventning. Jeg vet at hvis jeg kjører slik jeg har gjort i vår, så vil resultatene komme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer