EM-fotball og krimbøker

Thor Hushovd lader opp på hotell- rommet med krimbøker og EM- fotball. Kroppen kribler, men må pent vente. I morgen går starten for Tour de France.

LIÈGE (Dagbladet): -  Det er litt kjedelig nå. Lange dager uten at så mye skjer. Jeg er allerede ferdig med to av krimbøkene, så nå er det på tide å starte syklinga, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Lagets førstemann

På hotellrommet i Liège slapper han av sammen med lagkamerat Julian Dean. Jobben hans er å ofre seg helt og fullt for Thor i Tour de France.

-  Jeg har fullmakt fra laget til å satse maksimalt akkurat som jeg vil. Julian skal kjøre for meg, og resten av laget må også trå til om det trengs og kjøre meg opp i teten, for eksempel. Det er klart det er deilig å vite at laget satser på meg, sier Thor.

I går rykket 26-åringen opp på 24. plass på den internasjonale rankingen. Det er tidenes beste for en nordmann, og to plasser bedre enn siste ranking.

Gleder seg

-  Det går rette veien, ja. Noen flere poeng her kan gi 20. plass. Da snakker vi, gliser Thor.

Grimstad-syklisten gleder seg enormt til endelig å starte Tour de France. Men nervøsiteten er borte, han er helt avslappet to dager før start.

-  I fjor var jeg veldig spent, mer usikker. Men i år har jeg allerede gjort det så bra, så jeg føler ikke noe press. Bare positiv forventning. Jeg vet at hvis jeg kjører slik jeg har gjort i vår, så vil resultatene komme.

Tøffe konkurrenter

I går var alle rytterne i Tour de France gjennom den obligatorisek helsesjekken før start. Ikke noe problem for Thor.

-  De tok blodprøver, lyttet på hjerte, lunger og sånn som en vanlig helsesjekk. I tillegg måtte alle gjennom en samtale foran kamera. Det var helt greit, og bra at de sjekker alles blod før start.

Bør frykte meg

Alessandro Petacchi har markert seg som en av verdens beste syklister i år. Ni etappeseirer i Giro d'Italia imponerer hele sykkelverden. I går skrøt han av Thor til Fædrelandsvennen, og uttalte at han frykter nordmannen i spurtene.

-  Klart det er kult. Og han bør jo frykte meg. Petacchi er i en utrolig sterk form, men ingen er uslåelig. Klart jeg kan ta ham, sier Thor Hushovd i senga.

TELLER NED: De siste dagene før start blir kjedelige og lange med EM-fotball på hotellrommet. - Det blir veldig deilig å komme i gang, sier Thor Hushovd.