EM glipper trolig for Nederland etter nytt tap

Fjerdeplass i gruppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EM-drømmen henger i en tynn tråd for Nederland etter 0-3-tapet for Tyrkia søndag. De oransje ligger nå på fjerdeplass i gruppe A.

Nederland trengte en seier etter 0-1-tapet for Island torsdag for å holde seg på kvalifiseringsplass i gruppa, men allerede etter sju minutter sendte Oguzhan Özyakup hjemmelaget i føringen. 22-åringen, som har spilt U17 og U119-landskamper for nettopp Nederland viste seg fram med en chip over Nederland-keeper Jasper Cillessen og scoret sitt første landslagsmål.

Arda Touran ble hentet til Barcelona fra Atlético Madrid i juli, og midtbanespilleren doblet Tyrkias ledelse 26 minutter inn i kampen. Cillessen var godt plassert da Turan avsluttet, uten at han klarte å forhindre målet.

Nederland prøvde seg på flere skudd i løpet av omgangen uten å få uttelling, og lagene gikk til pause på 2-0.

Oppgjøret mot Tyrkia var den andre kampen for Danny Blind som Nederland-sjef. I andre omgang måtte han se på at bortelaget hadde ballen mest, uten at stjernegalleriet ledet av Robin van Persie klarte å spille seg gjennom forsvarsrekka til Tyrkia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.