EM glipper trolig for Nederland etter nytt tap

Fjerdeplass i gruppa.

EM-drømmen henger i en tynn tråd for Nederland etter 0-3-tapet for Tyrkia søndag. De oransje ligger nå på fjerdeplass i gruppe A.

Nederland trengte en seier etter 0-1-tapet for Island torsdag for å holde seg på kvalifiseringsplass i gruppa, men allerede etter sju minutter sendte Oguzhan Özyakup hjemmelaget i føringen. 22-åringen, som har spilt U17 og U119-landskamper for nettopp Nederland viste seg fram med en chip over Nederland-keeper Jasper Cillessen og scoret sitt første landslagsmål.

Arda Touran ble hentet til Barcelona fra Atlético Madrid i juli, og midtbanespilleren doblet Tyrkias ledelse 26 minutter inn i kampen. Cillessen var godt plassert da Turan avsluttet, uten at han klarte å forhindre målet.

Nederland prøvde seg på flere skudd i løpet av omgangen uten å få uttelling, og lagene gikk til pause på 2-0.

Oppgjøret mot Tyrkia var den andre kampen for Danny Blind som Nederland-sjef. I andre omgang måtte han se på at bortelaget hadde ballen mest, uten at stjernegalleriet ledet av Robin van Persie klarte å spille seg gjennom forsvarsrekka til Tyrkia.

Heller enn en redusering for bortelaget la Tyrkia på til 3-0 fire minutter før slutt. Det skulle nok vært frispark mot Caner Erkin for behandlingen av Nederlands Gregory van der Wiel, men dommer lot innlegget gå. Foran mål banket Burak Yilmaz sikkert inn kampens siste mål.

Nederland ligger dermed på fjerdeplass i gruppe A med ti poeng. Etter søndagens seier er Tyrkia nummer tre med 12 poeng. Island på andreplass står med 18, mens Tsjekkia er gruppeleder og klar for EM med 19 poeng etter å ha slått Latvia 2-1 borte.

Island tar imot Kasakhstan senere søndag, og med poeng sikrer de EM-billetten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram