Annonsørinnhold

EM-gruppe C: Blir Thomas Müller Tysklands store helt nok en gang?

Snart er det EM!

Best i test: Tysklands Thomas Müller burde vært kåret til VMs beste spiller, men fikk seierspokalen å kjæle med. Blir det et nytt stort mesterskap på Müller og Tyskland? Foto: Nick Potts, Pa Photos
Best i test: Tysklands Thomas Müller burde vært kåret til VMs beste spiller, men fikk seierspokalen å kjæle med. Blir det et nytt stort mesterskap på Müller og Tyskland? Foto: Nick Potts, Pa Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart EM i Frankrike, og i forkant av mesterskapet gir jeg en rask oppdatering på mesterskapets seks grupper. Som kjent går de to beste fra hver gruppe videre, i tillegg til de fire beste treerne. Teksten er skrevet med tanke på å fungere som kort og oversiktlig bakgrunnsinformasjon ved oddsspill og deltakelse i EM-konkurranser, eller før man ser kampene på TV. Konkrete spilleforslag ligger lenger ned i artikkelen.

Merk at all odds oppgitt er fra Norsk Tipping, og kan ha blitt endret eller fjernet etter at artikkelen ble publisert.

- Her finner du omtalen av Gruppe A
- Her finner du artikkelen om Gruppe B
- Her finner du en forhåndstitt på Gruppe D
- Her kan du se analysen av Gruppe E
- Her ser du gruppe F

Gruppe C

Tyskland
FIFA-ranking juni 2016: 4
UEFA-ranking juni 2016: 2

Kvalifiserte seg: Vant gruppe D foran Polen og Irland.

Beste EM: Gull (1972, 1980, 1996)
EM 2012: Semifinale
VM 2014: Gull

Vinnerodds gruppe C: 1,35 (favoritt)
Odds på avansement fra gruppa: Ikke oddssatt
Vinnerodds mesterskapet: 4,25

Tyskland er regjerende verdensmestere og naturligvis i favorittsjiktet til dette EM. En litt svak start på kvalifiseringen, men deretter rimelig trygge. Likevel uvant kost med to tap i en kvalifisering for de normalt så treffsikre tyskerne. Voldsom kontinuitet på trenersiden med Joachim Löw, og ikke altfor mange utskiftninger i spillertroppen.

Defensivt synes man ikke like solide som tidligere, spesielt på backene. Sent forfall i den lagdelen med skaden på Antonio Rüdiger, men ikke kritisk. Offensivt mangler man lite og har et vell av muligheter med midtbanespillere som scorer vel så mye som spissene laget nå besitter. Litt skranglete i oppladningens privatlandskamper, men TV-kommentatorene får nok også denne gang brukt utsagnene om den tyske lagmaskinen som alltid leverer.

Favoritt-toppscorer: Thomas Müller (odds 7,50)
Outsider-toppscorer: Mario Götze (40), Andre Schürrle (60)

Polen
FIFA-ranking juni 2016: 27
UEFA-ranking juni 2016: 20

Kvalifiserte seg: Annenplass gruppe D, bak Tyskland og foran Irland.

Beste EM: Gruppespill (2012)
EM 2012: Gruppespill
VM 2014: Ikke kvalifisert

Vinnerodds gruppe C: 4,50
Odds på avansement fra gruppa: 1,25 ja - 3,20 nei
Vinnerodds mesterskapet: 45

Polen og Tyskland var i kvalifiseringsgruppe sammen og Polen slo Tyskland hjemme. Polen leverte 33 scoringer i kvalifiseringsgruppa mot Tysklands 24, og det er ikke bare Robert Lewandowski i dette laget som kan score mål. Defensivt synes det mer skjørt, og om Polen glemmer sin offensive styrke og prøver å spille forsvarsfotball kan det fort gå galt.

Forventningspresset er høyt i Polen, og det er viktig for laget å vinne åpningskampen mot Nord-Irland. Det blir fort veldig bratt med poengtap der, både i forhold til tabellen og til det presset man da havner under. Med seier der kan Polen få den nødvendige bagasje til å ta seg et stykke videre i denne turneringen.

Favoritt-toppscorer: Robert Lewandowski (odds 16)
Outsider-toppscorer: Arkadiusz Milik (80), Jakub Blaszczykowski (ikke oddssatt)

Ukraina
FIFA-ranking juni 2016: 19
UEFA-ranking juni 2016: 12

Kvalifiserte seg: Tredjeplass gruppe C, bak Spania og Slovakia. Playoffseier mot Slovenia.

Beste EM: Gruppespill (2012)
EM 2012: Gruppespill
VM 2014: Ikke kvalifisert

Vinnerodds gruppe C: 9,00
Odds på avansement fra gruppa: 1,50 ja - 2,25 nei
Vinnerodds mesterskapet: 90

Tatt i betraktning situasjonen i hjemlandet er det imponerende hva Ukrainas landslag og ledende klubblag presterer. Ble riktignok nummer tre i kvalifiseringen, men hva gjør det når man er klar for sitt første EM utenom vertskapsplassen i 2012. Resultatene gjennom kvalifiseringen høyst ordinære med bare ett poeng fra de fire kampene mot gruppas to beste, Spania og Slovakia.

Andrej Shevchenko er historie som fotballspiller og man har ingen like målfarlig spiss i dagens spillertropp. Toppscorer gjennom kvalifiseringen var vingen Jarmolenko. Laget er med få unntak besatt av spillere fra de fire største klubblagene i Ukraina, Shakhtar Donetsk, Dynamo Kiev, Dnipro og Zorya Luhansk. Kjenner hverandre godt og er bra organisert med forsvarsspillet prioritert fremfor det offensive. Høy lagmoral og drømmer om et møte med Russland, selv om det synes lite sannsynlig ut fra oppsettet.

Favoritt-toppscorer: Andrej Yarmolenko (odds 100)
Outsider-toppscorer: Yevhen Konoplyanka (ikke oddsatt), Roman Zozulya (ikke oddssatt)

Nord-Irland
FIFA-ranking juni 2016: 25
UEFA-ranking juni 2016: 17

Kvalifiserte seg: Vant gruppe F foran Romania og Ungarn.

Beste EM: Debutanter.
EM 2012: Ikke kvalifisert
VM 2014: Ikke kvalifisert

Vinnerodds gruppe C: 20
Odds på avansement fra gruppa: 2,95 ja - 1,30 nei
Vinnerodds mesterskapet: 350

At Nord-Irland vant sin kvalifiseringsgruppe er imponerende, tross at gruppa ikke var den tøffeste. Utnyttet et sjukt Hellas og vant sine tre første kamper, noe som ga en posisjon i gruppa der den forsiktige og noe primitive spillestilen kunne få full uttelling mot andre lag med lignende fotball-tilnærming. Førstereis i EM og allerede vinnere i hjemlandet.

Det brukes mange Leicester-referanser i forhåndsomtalene av Nord-Irland, men i motsetning til Claudio Ranieris gullag har ikke Nord-Irland bevist noe mot de virkelig store landslagene i Europa. I tillegg har man denne uka fått en skadebekymring på lagets klart beste spiss Kyle Lafferty, selv om han nok blir klar til åpningskampen.

Favoritt-toppscorer: Kyle Lafferty (odds 200)
Outsider-toppscorer: Steven Davis (ikke oddssatt)

Tanker og odds-ideer i gruppe B:

• Det vil være en stor overraskelse om ikke Tyskland vinner denne gruppa, noe som er prissatt til 1,35. Man får også 2,70 i odds på at Tyskland vinner alle tre kampene sine. I og med at tyskerne har de to antatt tøffeste kampene sine først, mot Ukraina og Polen, er dette litt interessant. Bør kunne slå Nord-Irland selv på litt sparebluss.

Thomas Müller vinner Golden Boot til 7,50? Det vil ikke være noen stor overraskelse, men oddsen er nok noe snau. Müller toppscorer i kvalifiseringen med ni mål på ni kamper, og er som kjent svært målfarlig både for klubb og landslag. Nevnte Müller kan også fås til 14 i odds på å bli utnevnt til turneringens beste spiller. Var vel strengt tatt best i VM 2014, og det er et litt spennende spill på en spiller som ofte tar overskriftene

• Robert Lewandowski fås til 16 i odds på å vinne Golden Boot, altså bli offisielt kåret til toppscorer. Ikke verst på den polske spissen, men det blir fort et problem for Polen at de ryker ut for tidlig til å ha toppscoreren. Skal man først sette penger på polsk toppscorer kan Arkadiusz Milik være et vel så spennende valg. Er makkeren til Lewandowski og scoret seks mål i kvalifiseringen. Kan muligens få åpninger når «Lewa» pakkes inn av midtstopperne. Dessverre har ikke Norsk Tipping odds på Milik som Golden Boot-vinner, men her skal man ha godt over 100-tallet. Han kan uansett være et navn verdt å huske ved målscorerspill i enkeltkampene, og det kan også Torino-midtstopper Kamil Glik være, som en høyoddser. Er god på hodet og kan være aktuell om oddsen er høy nok.

• Hva gjelder Ukraina vurderes 4,25 i odds på at laget tar nøyaktig tre poeng i gruppa. Seier mot Nord-Irland fort kandidaten til dette, tap i de to øvrige. Etter min mening er det et bedre betalt spill enn å satse på den lave oddsen for avansement eller exit fra gruppa.

• Hva gjelder ukrainske målscorere er det tynt med odds fra Norsk Tipping utover oddsen på Jarmolenko som vinner av Golden Boot (100 i odds). Den stås over, man får håpe de kan levere odds på lag-toppscorer for alle landslagene i kommende mesterskap. Yevhen Konoplyanka er også målfarlig fra motsatt ving av Jarmolenko

• Alt Nord-Irland presterer av poeng vil være en liten overraskelse. Men man kommer langt med brukbar taktikk og voldsom lagmoral. Det er lite som frister av spill på Nord-Irland, 0 poeng fra gruppespillet til 3,25 synes noe magert betalt. Da er muligens ett poeng til 4,25 noe mer interessant. 

Oddsanalyser av kampene i gruppa kommer når dette nærmer seg, på Dagbladets oddstipssider db.no/oddstips. I dagene fremover kommer også lignende artikler som dette om de andre gruppene.

Noen nøkkeltall fra kvalifiseringen. Alle tall i snitt per kamp:

* Iberegnet to playoff-kamper mot Slovenia

- Her finner du omtalen av Gruppe A
- Her finner du artikkelen om Gruppe B
- Her finner du en forhåndstitt på Gruppe D
- Her kan du se analysen av Gruppe E
- Her ser du gruppe F

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer