EM-gull og verdensrekord

OL-håpet Brovold i storform.

OL-håpet Tore Brovold vant EM i skeet i Nikosia søndag. Harald Jensen sørget for dobbelt norsk. Brovold tangerte to verdensrekorder med 150 treff av like mange mulige.

Det er Brovolds første individuelle EM-medalje. Han har VM-bronse fra før.

Det var jevnt mot slutten av konkurransen og det var først i finaleskytingen på 25 skudd han definitivt viste hvem som var sjefen.

- Det var tett og hardt i finalen. Jeg hadde blant annet Harald Jensen rett bak meg, sa Brovold til NTB.
Sjelden 

Det var under den innledende skytingen fredag at Brovold skjønte at formen var på topp. Da skjøt han 75 av 75 mulige.

- Det er ikke vanlig å skyte fullt hus i en konkurranse. På 20 stevner er det kun to mann som har klart det. Det sier hvor vanskelige det er. Du må ha dagen da alt stemmer, sa Brovold.

Etter EM-seieren søndag reiser 38-åringen hjem til Stange og trener, før han skal delta i europacupen i Slovenia i slutten av måneden. Deretter blir det en treningssamling før avreise til OL i Beijing.

Der blir han ett av Norges aller største medaljehåp.
OL en annen konkurranse 

OL-HÅP I STORFORM: Tore Brovold ble både europamester og tangerte to verdensrekorder i leirdueskyting på Kypros. Foto: AP/Scanpix
OL-HÅP I STORFORM: Tore Brovold ble både europamester og tangerte to verdensrekorder i leirdueskyting på Kypros. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Er dette begynnelsen på noe stort denne sommeren?

- Vet ikke. OL blir en helt annet konkurranse. Det blir et helt annet press, banen er forskjellig og til og med duene er forskjellige, forklarte Brovold som til tross for at han vant prøve-OL i Aten ikke ble tatt ut på det norske laget den gang.

- Jeg har holdt på med dette i elleve sesonger på toppnivå så jeg har vært på med en del, men det er utrolig mye jeg også har måttet forsake. Det er nok noen på hjemmebane som hadde sett at jeg hadde vært litt mer til stede. Dette er som å regne som en heltidsjobb, sa Stange-mannen.

(NTB)

EM-gull og verdensrekord