Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-gull til Grace Bullen

Overlegen i finalen i 57-kilosklassen.

EM-GULL: Grace Bullen tok sitt andre EM-gull i karrieren. Foto: SZILARD KOSZTICSAK / EPA / NTB scanpix
EM-GULL: Grace Bullen tok sitt andre EM-gull i karrieren. Foto: SZILARD KOSZTICSAK / EPA / NTB scanpix Vis mer

Grace Bullen (23) møtte ukrainske Alina Akobija i EM-finalen i 57-kilosklassen.

Etter en jevn start, der utøverne følte på hverandre, var det Akobija som fikk det første poenget. Det var lenge en intens og jevn kamp, før Bullen slo tilbake med en sterk 4-1-ledelse.

Akobija forsøkte å slå tilbake, men Bullen forsvarte seg mesterlig. Hun økte ledelsen, drøyet tid ved å låse motstanderen i over et minutt og dro seieren i land med 6-1 til slutt.

- Det var en relativt tøff finale. Hun er en motstander som vet hva jeg gjør, og hun har studert meg. Hun begynte ganske sterkt, men jeg måtte bare holde mitt tempo. Jeg er veldig fornøyd med at jeg beholdt roen, sa Bullen til TV 2, gjengitt av NTB.

- Jeg har gjort det før, der jeg har holdt motstanderne i ett minutt. Det er fordi jeg ikke vil risikere å slippe festet jeg har. Det er bedre å være sikker, sa Bullen til TV 2 om da hun låste motstanderen i et fast grep.

Etterpå fikk hun et stort norsk flagg som hun kunne triumfere med.

Bullen fikk dermed revansj fra EM i fjor, der det ble exit i kvartfinalen. Hun har tidligere vunnet EM-gull i 2017 i en annen vektklasse.

23-åringen satser nå på sommer-OL i Tokyo, noe som er sesongens store mål. Først må hun kvalifisere seg til mesterskapet.

Bullen røyk forøvrig ut allerede i åttedelsfinalen i VM mot Anastasia Nichita fra Moldova september i fjor.

Tidligere denne uka tok Morten Thoresen (23) EM-full i 67 kilosklassen i samme mesterskap. Det kan du lese mer om her: