Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-gull til Sundby

Norges seileress Siren Sundby (20) var nervøs før seilasene i EM, fordi hun var usikker på om de gode resultatene skyltes flaks. Nå er usikkerheten byttet ut med EM-gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var fantastisk morsomt, sier Son-seileren til Dagbladet etter gårsdagens triumf i Europajolle på Mallorca.

Hun lå to poeng bak finske Sari Multala før finaledagen. På første seilas i går ble Sundby nummer fire, mens finnen ble disket. Dermed måtte Multala få minst en 7. plass i den siste seilasen for å vinne.

Det klarte hun nesten. Men andre seilas endte med 8. plass for Multala Dermed ble det norsk europamester med to poengs margin, selv om Sundby bare ble nummer 21 i den siste seilasen.

- I den andre seilasen lå jeg bak og fulgte med på at hun ikke klarte 7. plassen. Dette er over all forventning. Det er sinnssykt kult.

Hele verdenseliten deltok, ettersom mesterskapet var åpent for ikke-europeere.

Kjempenervøs

På hjemmesiden sin har Sundby tidligere skrevet at hun fortsatt tror alle resultatene hennes kan ha vært flaks. Men nå begynner 20-åringen å bli sikrere at det er dyktighet som har ført henne til topps.

- Etter hvert burde jeg nok skjønne at det ikke er flaks. Hver gang jeg skal være med på en ny seilas, tenker jeg at det kan ha vært flaks at jeg har gjort det så bra. Jeg blir kjempenervøs. Men det går så bra hver gang at nå har jeg vel forstått at jeg ikke bare er heldig, sier hun til Dagbladet.

Sundby har stått på hele året, og har blant annet oppholdt seg i Càdiz i Spania fra nyttår og fram til mars for å trene.

- Jeg har trent mye mer enn noen gang før. I tillegg har jeg seilt fire verdenscuper. Men jeg fikk slappet av litt før EM.

På fest

All treningen har gitt imponerende resultater. Under Open Week i forrige uke konkurrerte hun mot både kvinner og menn. Sundby gikk helt til topps, og slo blant andre danske Søren Johnsen, som vant VM for menn i fjor.

Årets mål var å etablere seg blant topp tre. Men nå er hun blitt en av Norges heteste kandidater til gull under sommer-OL i Athen neste år.

- Det blir veldig tøft, men jeg kan vel ikke si annet enn at jeg må tro på gull, sier Sundby.

Men først er det fest. Dagbladet snakket med Sundby 30 minutter før hun skulle være med på premieutdelingen. Da var planene for kvelden klare.

- Etterpå blir det middag, før vi skal på party på et stort utested i Palma. Det blir sikkert litt festing.

Seiler videre: Siren Sundby gjorde en kjempeinnsats under årets EM på Mallorca. Nå går hun for gull i sommer-OL i Athen.