EM-gullet glapp på siste skudd

Kunne blitt to gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge kunne tatt laggull og Espen Berg-Knutsen kunne ha hentet det individuelle gullet med blink på det siste skuddet. Men det hele endte med EM-bronse.

Norge tapte det meste på det 60. skuddet på 300 meter liggende under EM i Beograd tirsdag. Hvis Espen Berg-Knutsen hadde klart blink på sitt siste skudd ville han ha tatt gull. Men det klarte han ikke, og endte på fjerdeplass med 598 poeng.

Ikke nok med det. Om Magnus Wohlen fra Byåsen hadde skutt blink på sitt siste skudd hadde det blitt laggull på Norge. Det endte med bronse.

I tillegg ville Norge ha tangert verdensrekorden om Vebjørn Berg fra Stange ha skutt blink på det 58. og 59. skuddet.

De norske skytterne har nå tatt lagmedaljer i alle seniorøvelser i EM i år.

Det begynte med sølv i luftrifle i Tallinn i februar, og fortsatte med gull og bronse på 50 meter, og tirsdag ble det en ny bronse.

Fortsatt gjenstår det to øvelser i EM, og klarer de norske skytterne å fullføre i samme stil tar for aller første gang i historien en nasjon medalje i alle øvelsene.

Tsjekkiske Thomas Jerabek ble europamester tirsdag med 598, og Tsjekkia hentet også hjem EM-gullet for lag ed 1.791 poeng, ett poeng bak bronselaget Norge.

(ANB)

NESTEN: Hvis Espen Berg-Knutsen hadde klart blink på sitt siste skudd ville han ha tatt gull.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer