EM-gullet glapp

ÅRÅSEN (Dagbladet): EM-finale U18: Norge- Tyskland 2- 3: Stine Marie Hansen (18) jublet hemningsløst etter at Norge utliknet til 2- 2 etter 82 minutter. Tre minutter seinere var drømmen om EM-gull knust. Men Stine håper på en ny gullsjanse i Norway Cup.

- Det har vært altfor mye alvor i det siste både på klubblag og landslag. Fotball skal være gøy. Vi skal smile og le. Derfor håper jeg at jeg får spille i Norway Cup, fordi der er det ikke så mye alvor, sier Stine Marie til Dagbladet etter å ha tørket bitre tårer.

I dag får hun og landslagsvenninnene Kaia Ruud Solem og Hilde Hansen beskjed fra Vålerenga om de skal forsterke klubbens juniorlag i Norway Cup kommende uke.

- Jeg håper jeg får spille, sier Stine.

- Jeg er nesten sikker på at jeg får spille, men vi får klarsignal i løpet av dagen i dag, sier Kaia.

Snytt for scoring

Norge åpnet bra på Åråsen i går. Etter ni minutter tok også de norske jentene ledelsen 1- 0 - trodde de. Kristine Lindblom kom bakfra på et løp, men linjedommeren vinket feilaktig av for offside.

- Det var aldri i verden offside, sier Kenneth Hoff, som er kjæresten til Norges høyreback Kaia Ruud Solem (18).

Kaia nikker og er enig med sin utvalgte. Før hun modererer seg litt.

- Det er mulig at noen av våre spillere sto innenfor det tyske forsvaret da ballen ble spilt, sier Kaia.

Norge kom imidlertid sterkt tilbake. I det 31 minuttet slo Solfrid Andersen en perfekt gjennombruddspasning til Marie Knutsen. Sistnevnte klinket ballen i vinkelen fra åtte meters hold.

- Min feil!

Etter pause tok tyskerne kommandoen på banen, og det var fortjent da Petra Wimbersky sendte dem i ledelsen 2- 1 med et nydelig soloraid etter 58 minutter.

- Det målet var min feil. Petra Wimbersky kom i stor fart. Jeg hadde sikkert fått rødt kort hvis jeg hadde taklet henne, men det hadde vært bedre enn et baklengsmål, sier Stine Marie Sørlie.

Innlegg ble supermål

Det norske laget hevet seg imidlertid etter den tyske scoringen. 2- 2-målet var en perle. Fra 22 meter fikk Marie Knutsen fulltreff. Ballen gikk i ei bue over den tyske keeperen og i mål til ellevill jubel fra de norske jentene og de 1785 tilskuerne på Åråsen.

- Jeg forsøkte vel egentlig på et innlegg og var litt heldig da ballen gikk i nettet, sier Marie Knutsen og ler.

Tre minutter seinere falt avgjørelsen. Viola Oderbrecht fikk stå umarkert og nikke ballen i Norges nett.

- Det lettet flere tonn fra kroppen min da vi utliknet til 2- 2. Dessverre gikk det bare få minutter, og så var jeg helt nede igjen. Viola fikk stå umarkert bak ryggen min, sier Stine Marie Sørlie.

Dermed var det den tyske kapteinen som fikk vinnertrofeet utdelt av fotballpresident Per Ravn Omdal.

JUBELEN STILNET: </B> Stine Marie Sørlie i aksjon for Norge i går.