EM-gutta kutter biffen

Fra neste mandag blir det andre boller for Norge. Under EM-sluttspillet følger landslagsspillerne en nøye planlagt diett, som blant annet betyr slutten på blodige biffer.

Landlagslege Lars Engebretsen er kirurg og ingen ekspert på kosthold. Derfor har han hentet inn matekspertise fra toppidrettssenteret.

Ernæringsekspert Christine Helle har satt opp dietten som sendes med landslagets egen kokk til Nederland og Belgia.

- Vi har gått inn og gitt spillerne praktiske råd om veskeinntak etter treninger og kamper, pluss at de får et kostholdesopplegg, sier Helle.

Fem om dagen!

Bærebjelkene i landslagets nye diett blir masse fjærkre, fisk - og masse frukt og grønnsaker.

- Vi har tatt bort det røde kjøttet, sier lege Lars Engebretsen til Dagbladet.no.

I tillegg vil Engebretsen prøve å holde spillerne mest mulig unna produktene som Norges Fotballforbund hadde satt fram overalt på pressekonferansen på Ullevaal i formiddag.

- Vi sier ikke «ikke drikk melk», men vi oppfordrer spillerne heller til å drikke den spesialblandingen med karbohydrater vi lager ferdig, sier han.

Veies hver dag

Under EM-sluttspillet blir spillerne veid hver dag. Ikke for å sjekke om de har lagt på seg, men får å sørge for at de har fått i seg nok næring under det tøffe kamp- og treningsoppholdet.

Og for å holde spesielt de yngste spiller blide og fornøyde legger landslagsapperatet inn enkelte kvelder der gutta får fråtse i junk food.

- Vi skal servere pizza og hamburgere innimellom. Det er mange av spillerne som er veldig glade i det, sier Engebretsen.

<B>BESTEMMER KOSTEN:</B> Ernæringsekspert Christine Helle har satt opp dietten som skal få fotballgutta til å yte ekstra.