Håndballgutta foran nesten tomme tribuner:

EM-gutta røper: Den negative overraskelsen i hallen kan ha påvirket

- Må jobbe ekstra med seg selv.

NESTEN TOMT: Norge vant mot Serbia foran glisne tribuner i Arena Zagreb. Foto: REUTERS/Marko Djurica
NESTEN TOMT: Norge vant mot Serbia foran glisne tribuner i Arena Zagreb. Foto: REUTERS/Marko DjuricaVis mer

ZAGREB (Dagbladet): Håpet om semifinale lever etter ny seier for håndballgutta i EM. Serbia ble slått med fem mål - men foran nesten tomme tribuner i EMs storstue Arena Zagreb.

Bare rundt 1200 plasser var opptatt i hallen som tar nærmere 16 000.

Og det kan faktisk ha påvirket laget, mener landslagstrener Christian Berge, som var mellomfornøyd etter kampen.

- Når vi starter så dårlig, så må vi klare å heve oss. Vi klarte etter hvert å snu en dårlig trend. Jeg skal ikke komme med noen unnskyldninger, men det var noe som manglet i dag, sier Berge til Dagbladet.

Landslaget spilte de tre første kampene i den lille byen Porec med en intim hall og rundt 3000 tilskuere. I kveld var det glissent i en av Europas mektigste håndballhaller med bare en brøkdel opptatte seter.

- Vi snakket om det (lite folk) før kampen. Det var vi selv som måtte skape energien, det er det ingen tvil om, sier Berge.

Tent

Målvakt Torbjørn Bergerud åpnet svakt, men spilte seg fantastisk opp i 2. omgang. Han er klar på at det kan være stor forskjell på å spille foran 1 500 og 15 000 tilskuere.

- Du må jobbe mer med deg selv, på oppvarming og før kampen. Du får ingenting gratis, som du kan gjøre med stappfulle tribuner. Du må være skikkelig klar og være påskrudd fra start, sier Bergerud.

- Om det er null, tusen eller 15 000 tilskuere skal egentlig ikke ha noe å si. Det handler om å være klare fra start, og det er vår oppgave, sier Bergerud.

Matchball

Lørdag kveld blir det trolig helt andre scener i Arena Zagreb - mot Kroatia - i en kamp der taperen trolig er ute av kampen om semifinale.

- Det blir fantastisk morsomt. Jeg gleder meg vanvittig. Det er en tøff kamp, men vi har alle muligheter, sier Berge.

Norge sleit i forsvar i 1. omgang og serberne hamret inn scoring etter scoring. Til pause var det 17-17, etter at det knapt var redninger av keeperne.

- Det er vanskelig å si hvorfor det blir sånn. Vi klarer å justere oss til 2. omgang, sier Kent Robin Tønnesen til Dagbladet.

Flere i det norske laget bekrefter at en forbanna landslagssjef måtte heve stemmen i pausepraten.

- Vi fikk en liten oppkvikker av Berge. Det er ikke så ofte han har så høy innestemme, men det var ikke noen Ferguson-hårtørker, sier Kristian Bjørnsen.

Keepertrener Steinar Ege forteller:

- Da gikk det litt for seg. Det ble gitt klar beskjed om at dette var for dårlig. Vi hadde ikke fart i beina og fulgte ikke med på noen ting, sier Steinar Ege.

- Jag mer

Berge selv forteller ordene han brukte:

- Budskapet var enkelt fra min side. «Dette er ikke godt nok. Kom i gang!» Vi måtte flytte beina, ha høyere tempo. Vi må jage mer. Espen Lie Hansen kommer inn og gjør en god jobb i forsvar, sier Berge.

- Det handler om å treffe med pausepratene. Det var på sin plass at jeg sa ifra. Vi var ikke gode nok i 1. omgang, sier Berge.

Norge har nå fire poeng i hovedrunden. Det er samme poengsum som Sverige og Frankrike som begge har en kamp mindre spilt. Kroatia får også fire poeng med seier mot Hviterussland i kveld. Dermed ligger det an til et drama om de to semifinaleplassene.

Norges neste kamp er mot Kroatia lørdag klokka 20.30.

Fakta: Serbia – Norge 27-32 (17-17)

Arena Zagreb

1200 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen - Sander Sagosen 8, Bjarte Myrhol 3, Henrik Jakobsen, Kent Robin Tønnesen 3, Magnus Jøndal 4, Kristian Bjørnsen 8, Magnus Gullerud 1, Gøran Sørheim, Gøran Johannessen 1, Christian O’Sullivan 3, Eivind Tangen, Harald Reinkind 1, Magnus Abelvik Rød, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Serbia: Zarko Sesum og Bojan Beljanski 5.

Utvisninger: Serbia 4 x 2 min., Norge 3 x 2 min.

Dommere: Ricardo Fonseca/Duarte Santos, Portugal.