EM-håpet er litt større for U21-gutta ...

Vant 2-0 mot Estland tross tunge bein.

(Dagbladet.no) Norge - Estland 2-0. U21-gutta vant i kveld den viktige EM-kvaliken på Sør Arena. I bortemøtet mot estlenderne stanget de norske spillerne mot forsvarsmuren helt til Petter Bruer Hanssen avgjorde helt på tampen.

I kveld ble det ikke like spennende, men det ble en tøff kamp denne gangen også.

For selv om Estland hadde 0-14 i målforskjell før denne kampen, tok Norge ledelsen først 23 sekunder på overtid i 1. omgang.

Vadim Demidov fikk akkurat nok plass i feltet på en corner til å heade ballen kontrollert ned og i mål. Til trener Øystein Gåres store lettelse.

- Dette er en tålmodighetsprøve, men det var vi forberedt på, sa han til TV 2 i pausen.

- Tunge bein

12 minutter før slutt fikk Norge en scoring korrekt annulert da den estiske keeperen ble presset inn i eget mål, men bare to minutter seinere lå ballen i nettet igjen - på korrekt vis.

Demidov sto for et flott forarbeid og Aram Khalili plasserte ballen flott i nota fra 11-12 meter - i sin U21-debut.

PÅ OVERTID: Vadim Demidov sendte Norge i ledelsen på overtid i 1. omgang. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
PÅ OVERTID: Vadim Demidov sendte Norge i ledelsen på overtid i 1. omgang. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

- Det var tydelig at dette var den siste kampen i år. Det var litt tunge bein der ute, men vi tok de tre poengene og det er det viktigste, sier Gåre.

U21-gutta er nå fem poeng bak Nederland, med ti poeng etter fem kamper. Det er tre poeng ned til Sveits, men både alpelandet og flatlandet har spilt én kamp mindre enn Norge. Likvel har de norske gutta fortsatt god kontroll på den viktige 2. plassen - og EM-håpet deres er litt større enn sjansene til A-landslaget.

PS! Det norske laget måtte klare seg uten flere spillere: Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey er i Malta med voksenlandslaget, Arnar Førsund soner karantene for rødt kort og Ruben Imingen, Kevin Larsen, Erling Knudtzon, Andreas Lie og Morten Hæstad er skadd.