SMERTEFULLT EM: Ingvild Landvik Isaksen har fått sommerens høydepunkt ødelagt av en vond hæl. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SMERTEFULLT EM: Ingvild Landvik Isaksen har fått sommerens høydepunkt ødelagt av en vond hæl. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

EM har vært en norsk nedtur. For Ingvild Isaksen har EM vært et rent mareritt

- Umulig å beskrive den følelsen jeg sitter med.

  • Norge - Danmark, kl. 2045.

APELDOORN (Dagbladet): - Det har vært tøft.

Dagbladet møter Ingvild Isaksen (28) på treningsfeltet ved Apeldoorn i Nederland. EM-jentene har gjennomført en økt før den siste gruppespillkampen mot Danmark.

Alle trente som normalt, bortsett fra Isaksen.

Ei uke før landslaget ble samlet til EM-oppkjøring i Oslo merket 28-åringen at noe var galt med hælen på høyrefoten. Smertene ble verre og verre når belastningen økte. Hun klarte ikke løpe.

PÅ FELTET: Ingvild Landvik Isaksen og Ingrid Moe Wold (t.h.) under treningen i Apeldoorn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ FELTET: Ingvild Landvik Isaksen og Ingrid Moe Wold (t.h.) under treningen i Apeldoorn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Smertefullt

For resten av laget har EM vært en skuffelse med to strake tap. For Ingvild Isaksen har EM vært ekstra smertefullt.

- Jeg mistet halvannet år med korsbåndskade og gjorde comeback i mai i fjor. Da var EM det store målet og det var dette jeg jobbet mot. EM var det som var i hodet mitt på hver trening... sier Isaksen.

- Det går ikke an å beskrive den følelsen jeg sitter med, sier hun og ser ut i lufta.

Midtbanespilleren har vært en helt sentral spiller for landslagssjef Martin Sjögren siden svensken tok over for et drøyt halvår siden.

Men dessverre har skader ødelagt mye for Stabæk-spilleren som er født i Fredrikstad. For å illustrere: Dersom du googler Ingvild Isaksen kommer «skade» og «injury» opp som to forslag.

- Jeg håper jo foten blir bra snart. For min del har ikke EM vært bra på noen måter og jeg får ikke gjort noe av det jeg håpet på. Jeg må bare forsøke å støtte de andre spillerne, sier hun.

- Er foten konstant vond?

- Det er ikke vondt hele tiden, men smerten kommer ved belastning. Det er en betennelse og noe som har kommet over tid. Ei uke før oppkjøringen til EM begynte det å gjøre mer vondt, og det ble så store smerter at det gikk utover spillet, sier Isaksen.

SKUFFET: Ingvild Landvik Isaksen var fast på laget, men en skade har ødelagt EM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKUFFET: Ingvild Landvik Isaksen var fast på laget, men en skade har ødelagt EM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Tøffe dager

Hun forteller at hun har hatt betennelsen litt liggende en stund, men at det ikke har plaget henne. Hun har spilt stort sett alt for Stabæk denne sesongen uten problemer.

Men nå er situasjonen snudd på hodet. Isaksen har knapt gjennomført ei full treningsøkt så langt i EM. Hun prøvde seg og kom inn som innbytter i åpningskampen mot Nederland. Det gikk galt. Isaksen og landslagsledelsen gjorde et forsøk på å dempe smertene med bedøvelsen, men hun spilte likevel med store smerter. Hun klarte ikke løpe ordentlig i den halvtimen hun fikk.

- Det har vært noen tøffe dager og uker. Det er vondt å stå på sidelinja. Jeg har lyst til så mye mer enn jeg får gjort, sier hun.

- Hva skjedde mot Nederland?

- Jeg kom inn som innbytter, men så kom smertene. Vi traff ikke med bedøvelsen. Jeg måtte gi det et forsøk. Det var vondt og jeg sleit meg gjennom den halvtimen. Det var konstant vondt. Hælen er vondere jo høyere hastighet. Å spurte var umulig. Jeg klarte det ikke... sier 28-åringen.

SPILTE: Ingvild Isaksen var på banen mot Nederland, men spilte med store smerter i foten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SPILTE: Ingvild Isaksen var på banen mot Nederland, men spilte med store smerter i foten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Burde du spilt?

- I ettertid kan vi kanskje si at det var feil. Det var et forsøk på å få det til å fungere. Jeg tror ikke det gjorde det noe verre, sier Isaksen.

Nå er EM - etter all sannsynlighet - over for Stabæk-spilleren. Hva som skjer videre, etter mesterskapet, vet hun ikke.

- Vi behandler, prøver teip og avlaster. Det har vært noen dager der jeg ikke har.... Jeg har prøvd å holde motivasjonen oppe. Men det er ikke alltid like lett. Hælen fungerte fint helt til EM. Nå må jeg prøve å se framover. Hvis det kommer «en neste gang», så får vi se... sier Ingvild Isaksen og tusler av treningsfeltet. Rundt henne forbereder lagvenninnene seg til å møte Danmark.

Før Norges møte med Danmark forteller landslagssjef Martin Sjögren følgende:

- Alle klarte. Alle bortsett fra Ingvild. Hun er skadd og ikke klar, sier Sjögren.

PS: Norge–Danmark spilles mandag kl. 20.45. Status i gruppa A akkurat nå er Nederland (6p), Danmark (3p), Belgia (3p) og Norge (0p). Norsk tremålsseier mot Danmark og Nederland-seier mot Belgia sender de norske jentene til kvartfinale.