MÅ SPILLE MED BESKYTTELSESBRILLER: For å ikke risikere å miste synet på det andre øyet også, spiller Karol Bielecki fra Polen med beskyttelsesbriller. Foto:   AFP PHOTO/ ANDREJ ISAKOVIC
MÅ SPILLE MED BESKYTTELSESBRILLER: For å ikke risikere å miste synet på det andre øyet også, spiller Karol Bielecki fra Polen med beskyttelsesbriller. Foto: AFP PHOTO/ ANDREJ ISAKOVICVis mer

EM-helt ser bare på det ene øyet

- Det var et fryktelig slag å få.

Polens Karol Bielecki har overvunnet et fryktelig tilbakeslag. Han spiller håndball-EM for Polen, men ser bare på det ene øyet.

Mandag var han med da Polen møtte Makedonia i hovedrunden. Det endte med tap 25-27 etter at polakkene kom sterkt tilbake etter pause, men rotet bort poengsjansen i sluttminuttene.

Polen lå under med seks mål (12-18) ved pause. Tapet passet perfekt for Danmark, som nå har sjansen til å klatre forbi Polen og ta over en av de to beste plassene i gruppen.

Bielecki startet på benken, men kom inn på stillingen 4-10. Han endte målløs i kampen etter tre skuddmiss.

Et slag Sommeren 2010 fikk han et slag mot venstreøyet i en kamp mot Kroatia. Han ble hjulpet av banen blødende og med store smerter. Etter to operasjoner kom den nedslående beskjeden: «Du får aldri synet tilbake».

- Det var et fryktelig slag å få. Jeg hadde nesten ikke vært skadd i mine elleve år som proffspiller, sa Bielecki.

Han var svært nær ved å legge opp, men han kom på andre tanker. To måneder etter ulykken scoret han elleve mål i sitt comeback for Rhein Neckar Löwen.

Bielecki spiller med spesiallagde beskyttelsesbriller for ikke å risikere skade på det friske øyet.

Tøffe karer Bielecki er ikke alene å prestere mot nesten alle odds i EM:

Kroatias toppscorer Ivan Cupic spiller uten ringfinger på sin skuddarm. Den ble delvis avrevet etter en bisarr skade på trening. Legen måtte kort etter gjennomføre en amputasjon.

Bjarte Myrhol, lagkamerat med Bielecki i Tyskland, fikk påvist testikkelkreft i sommer. Han gjorde comeback etter operasjon og to cellegiftkurer og spilte EM.

(NTB)