EM i fare for Gro og Katja

- De er høyst usikre, sier Marit Breivik.

(Dagbladet.no) Norge risikerer å måtte klare seg uten kaptein Gro Hammerseng og Katja Nyberg i EM om to måneder. De sentrale landslagsspillerne har begge slitt mye med skader, og de vurderer nå landslagsframtida.

Derfor blir de ikke med til åttenasjonersturneringen i midten av oktober.

Én måned seinere er det en ny oppkjøringsturnering i Norge, før EM braker løs i Makedonia i slutten av november.

- Det er høyst usikkert om de blir med til EM, sier Marit Breivik til TV 2.

Både Katja og Gro har blitt spart av landslagssjefen i kamper mot antatt svakere motstand og slik er det også i Ikast. Trener Kenneth Jensen ønsker ikke at belastningen skal bli for stor, og de hvilte derfor i cupkampen mot GOG denne uka - men på søndag er de nok på plass igjen, for da er det storkamp mot Viborg.

- Vi har ikke tatt noen avgjørelse med tanke på EM ennå og er heller ikke i stand til å gjøre det nå. Vi prioriterer kroppen og Ikast de kommende ukene, og så får vi se hvordan det går, sier Hammerseng til TV 2.

Else-Marthe Sørlie Lybekk teller også på knappene og skal gi Breivik et svar på om hun fortsetter på landslaget over helga. Etter at det etterlengtede OL-gullet ble sikret i august, var det også stor usikkerhet rundt framtida til Tonje Larsen. I forrige uke bestemte hun seg derimot for at hun fortsetter.

Norge har vunnet de to siste europamesterskapene - og etter OL-gullet kan ikke målsettingen være annen enn å sørge for et EM-hat trick. Den jobben blir imidlertid tøffere hvis Hammerseng (kåret til verdens beste spiller før OL) og Nyberg (kåret til VMs mest verdifulle spiller i fjor) ikke blir med.

TRENGER HVILE: Gro Hammerseng og Katja Nyberg prioriterer å hvile sine skadeforfulgte kropper, framfor å spille åttenasjonersturneringen i Danmark neste måned. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX
TRENGER HVILE: Gro Hammerseng og Katja Nyberg prioriterer å hvile sine skadeforfulgte kropper, framfor å spille åttenasjonersturneringen i Danmark neste måned. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX Vis mer

PS! Tor Lian ble fredag gjenvalgt som president i Det europeiske håndballforbundet (EHF). Han fortsetter i vervet i fire nye år.

EM i fare for Gro og Katja
TONJE FORTSETTER: OL-gullet ga mersmak for Tonje Larsen, som har bestemt seg for å fortsette på landslaget.