EM-idé får varm politisk mottakelse

Vil gjerne ha svensk-norsk fotball-EM i 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norges to største partier, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, er uenige om hvorvidt Norge bør arrangere OL i 2018.

Derimot tyder det på at det kan bli tverrpolitisk enighet om en eventuell svensk-norsk søknad om fotball-EM to år tidligere.

Svensk initiativ

Sveriges fotballforbund og Göteborg, som nå arrangerer friidretts-EM, har startet letingen etter en nordisk samarbeidsnasjon. Norges Fotballforbund synes invitasjonen er «meget hyggelig».

Også idrettsminister Trond Giske (Ap) og idrettstalskvinne Karin Ståhl Woldseth i FrP har merket seg svenskenes invitasjon til et samarbeid om EM i 2016.

- Kjempespennende

FrP er imot et nytt OL i Norge, fordi de mener det blir for kostbart, men reagerer positivt på ideen om et svensk-norsk fotball-EM.

- Dette er kjempespennende. Det hadde vært flott om vi klarte å få i stand et svensk-norsk samarbeid, sier Ståhl Woldseth til Dagbladet.no.

Tar det opp med partikollegene

Sjøl om hun foreløpig ikke har tatt opp ideen i partiets stortingsgruppe, ser hun ikke bort fra at prosjektet kan få full støtte fra Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer