EM-kampen i fare

Promotor Mogens Palle vurderer å nekte Ole Klemetsen å bokse EM-kampen mot engelske Clinton Woods i februar.

Årsaken er ifølge Palle at kampen er skjøvet fram i tid - fra 19. februar til 12. februar.

- Jeg har papirer på at den var satt opp i Sheffield 19. februar. Å flytte den ei uke fram i tid er mye. Det er store sjanser for at Ole ikke vil få nok hvile og god nok oppladning, derfor vil vi sterkt vurdere å trekke oss fra hele kampen, sier Mogens Palle til Dagbladet.

I så fall vil Team Klemetsen gå glipp av 640000 kroner - minus prosentene til Mogens Palle - som den kampen vil innbringe.

Førsteutfordrer

Lukkøyes danske promotor vil ta endelig stilling til om de skal trekke seg fra EM-kampen etter Klemetsens VM-kamp mot den 45 år gamle sørafrikaneren Thulani «Sugarboy» Malinga i Kolding i Danmark i morgen. De skal gjøre opp om den ledige tronen i det ikke altfor prestisjetunge forbundet IBA (International Boxing Association).

- Hvis det blir en tøff kamp over samtlige 12 runder, tror jeg ikke det vil være lurt å bokse om EM-tittelen mot Clinton Woods allerede 12. februar. Ole vil uansett få en ny sjanse seinere, ettersom han er offisiell førsteutfordrer i Europa, sier Mogens Palle.

Ole Klemetsen har tidligere sparret over 100 runder mot engelske Woods, og kjenner ham naturligvis godt.

Men foreløpig ofrer ikke Ole EM-kampen mye energi.

- Stoler på Palle

- Jeg stoler fullt og helt på Palle, og gjør som han bestemmer. Han har sikkert en plan med å si nei til den kampen, kommenterer Ole Klemetsen overfor Dagbladet.

Han konsentrerer seg kun om morgendagens dyst.

Den blir tøff nok. Selv om Sugarboy er blitt 45 år, så er han to ganger tidligere WBC verdensmester i super mellomvekt. Og han har kun ett tap i karrieren; mot råskinnet Roy Jones.

- Ole vinner på at han er bedre trent, er yngre og at han rett og slett er en bedre bokser, spår pappa John Klemetsen.