EM-kampene avgjør framtida til Panzer

- Kommer vi til sluttspillet, trenger jeg spilletid.

(Dagbladet.no): Søndag ble Erik Hagen seriemester i Russland. Det betyr mulighet for Champions League-spill neste høst, men per dags dato er ikke Panzer i førsteoppstillingen til Zenit St. Petersburg.

Det betyt at han kanskje må flytte på seg for å få spilletid. Spesielt om Norge kvalifiserer seg til EM.

- Først ser jeg an hvordan det går i disse to kampene her. Går det mot EM-sluttspill bør jeg jo absolutt spille noen kamper før jeg kommer dit, sier landslagsstopperen til Dagbladet.no.

- Er det aktuelt med andre land enn Norge?

- Det vet jeg ikke nå. Det var det i sommer, men hva som er interessant og hvem som er interessert nå, vet jeg ikke.

Skylder VIF mye

Hagen blir pappa i februar, og utelukker ikke at familieforøkelsen kan påvirke videre karriere.

- Det kommer ei lita tulle i februar, ja. Det blir morsomt. Samboeren min vil jo helst hjem. Det skjønner vel kanskje alle. Det kan vel hende at det teller litt også, sier den blivende pappa Hagen.

EM-PLASS KAN GI VIF-RETUR: Om Norge kommer til EM, vil Erik Hagen ha mer spilletid. Det kan bety å flytte hjem til Norge. Og det betyr fort spill for Vålerenga, som han føler han står i takknemlighetsgjeld til. Foto: Arnt E. Folvik
EM-PLASS KAN GI VIF-RETUR: Om Norge kommer til EM, vil Erik Hagen ha mer spilletid. Det kan bety å flytte hjem til Norge. Og det betyr fort spill for Vålerenga, som han føler han står i takknemlighetsgjeld til. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Og «hjem» i Erik Hagens tilfelle betyr den lille bygda Veme i Buskerud.

- Jeg bor på Veme, ja. Jeg har bodd lenge nok i storby, fastslår Hagen.

Han kjørte 80 kilometer hver vei til og fra treningene da han spilte for Vålerenga.

Og blir det Tippeligaen igjen for Panzer, ligger alt an til at det betyr en retur til Oslo-klubben.

- Som jeg har sagt hundre ganger nå, har jeg utrolig mye å takke Vålerenga for. Jeg hadde ikke vært der jeg er nå i det hele tatt uten dem.

- Martin er et godt valg

Hagen sier han ikke har vært i kontakt med Oslo-klubben nå. Han har kontrakt med Zenit ut 2008-sesongen, så Vålerenga må ha godkjennelse fra russerne før de eventuelt snakker direkte med Hagen.

- Vi får se om de er interessert, eventuelt, sier Panzer.

EM-kampene avgjør framtida til Panzer

Så snart den norske EM-skjebnen er avgjort - og Martin Andresen ikke lenger er landslagskaptein men Vålerenga-manager - er det ikke utenkelig at de snart snakkes igjen.

Og Hagen er positiv til Andresen som manager i Vålerenga.

- Vålerenga har gjort et godt valg, det tror jeg absolutt. Jeg synes han er veldig klar på hvordan han skal ha ting både på banen og rundt seg.

LEKENT:</B> Erik Hagen og Steffen Iversen (luggen skimtes bak skuldra til Panzer) stilte med hvert sitt radiostyrte helikopter på landslagets pressetreff i ettermiddag.
CHAMPIONS LEAGUE FRISTER: Erik Hagen løfter serietroféet på Zenits stadion da laget kom hjem til St. Petersburg etter å ha sikret gullet søndag kveld. - Vanligvis tar banen vår 23-24 000, men da tror jeg det var 40 000 der, sier Panzer.