- EM kan være et springbrett for Tor Ole

Martin Andresen roser sin tidligere trenerpartner.

TANKEFULLE: Vålerenga-manager Martin Andresen (t.v.) var mannen som løftet Tor Ole Skullerud opp i den norske fotballpyramiden. Andresen tror den tidligere VIF-treneren er en egnet mann for Norge U21. Foto: Hans Arne Vedlog
TANKEFULLE: Vålerenga-manager Martin Andresen (t.v.) var mannen som løftet Tor Ole Skullerud opp i den norske fotballpyramiden. Andresen tror den tidligere VIF-treneren er en egnet mann for Norge U21. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

• Fotballstudio kl. 18: Israel - Norge

(Dagbladet:) I kveld skal Tor Ole Skullerud (42) lede U21-landslaget i sin første obligatoriske kamp. Det skjer når Norge møter Israel i åpningskampen i EM.

Skullerud ble et navn i den norske fotballoffentligheten rett før jul i 2007. Da ble hedmarkingen hentet til Vålerenga, for å være hovedtrener under den nyansatte manageren Martin Andresen. Skullerud var før dette trener for Norges G19-landslag.

Sammen ble duoen frontfigurer for Tippeligaens mest omtalte støtteapparat. Like av utseende var de også.

- At jeg ville ha Tor Ole, handlet om hvilken type han er. Jeg var sikker på at vi ville jobbe godt sammen. Han er faglig sterk, han er ærlig, og han tar ansvar. Og han jobber hardt, sier Martin Andresen i dag.

- Bryr seg om spillerne
- De personlighetstrekkene jeg nevnte der er viktige for å beskrive ham som type. I tillegg er han rolig, og flink til å prate med spillere. Han tar seg god tid til slike samtaler, han bryr seg om spillerne sine, og er ærlig når det kommer til tilbakemeldinger, sier Andresen.

- Er det noe han vil ha rettet på, eller noe han er uenig i, så er han en som tør å si fra.

Et mulig springbrett
Andresen føler Skullerud - som ga seg som VIF-trener etter halvannet år, da klubben hadde en tung 2009-sommer - har alle forutsetninger for å bli en god landslagssjef:

- Han bør passe veldig godt som landslagstrener. Han var G19-trener tidligere, og den jobben han har nå, fikk han en forsmak på som assistent for U-laget. Han kjenner både systemet og spillerne godt. Tor Ole har alle forutsetninger for å lykkes, sier Andresen, som ikke tror presset i EM vil påvirke Skullerud:

- Han er vant til mye mer press og styr i Vålerenga, selv om nivået selvsagt er høyere i EM enn i Tippeligaen. Men vi får håpe han gjør det bra i Israel. Det kan være et springbrett for Tor Ole.

• Israel-Norge har avspark klokka 18.00 i kveld. Sjekk Dagbladets oddstips for kvelden her.