Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slovenia-bråket:

EM-kaos: Vil trekke laget etter skandalekamp

Slovenia raser etter håndballdrama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

POREC (Dagbladet): Dramaet i håndball-EM nådde et klimaks da Slovenia og Tyskland møttes i gruppe C i går kveld.

Nå truer Slovenia med å trekke seg fra hele EM etter det som trolig er en av de merkeligste håndballkampene i EM-historien.

- Vi vurderer å reise hjem, sier Goran Cvijic, generalsekretær i det slovenske håndballforbundet, til avisa Dnevnik.

Slovenia leverte inn en formell protest til EM-arrangøren etter kampen, men den ble avvist i ettermiddag. Det opplyser Det europeiske håndballforbundet som poengterer at resultatet 25-25 blir stående.

Etter at protesten ble avvist raser den slovenske leiren, som nå truer med å ta saken videre til rettssystemet.

Bakgrunnen er som følger:

I sluttsekundene i går kveld gikk Slovenia opp i 25-24-ledelse. Laget jublet vilt og de fleste trodde kampen var over.

Men dommerduoen fra Litauen ønsket å se sluttsekundene i reprise. De var ikke helt sikre på hva som hadde skjedd. Etter mange minutter med diskusjoner og tv-titting endte det med rødt kort til Slovenia-spiller Blaz Blagotinsek og straffekast til Tyskland. Da ble den slovenske treneren - Veselin Vujovic - så rasende at han stilte seg demonstrativt i mål.

- Helt sprøtt, aldri opplevd makan, skriver Viasat-kommentator Frode Scheie på Twitter.

Det som skjedde var at Blaz Blagotinsek stilte seg for nærme da Tyskland skulle ta avkast i midtsirkelen. Da er regelen klar: Straffekast til motstanderen.

Det som gjorde det ekstra kaotisk for TV-seerne var at situasjonen ikke ble vist på TV. Tyskland utliknet så til 25-25 på straffekast.

Slovenia så lenge ut til å ta seieren og ledet 15-10 til pause. Gjennom nesten hele kampen var laget ett hakk foran, men blant annet flere tvilsomme dommeravgjørelser sørget for spenning i sluttminuttene.

Da Tyskland fikk straffe i sluttsekundene var det dråpen som fikk begeret til å renne over. Nå hersker det full krig i EM mellom slovenerne og arrangøren. Slovenia (1p) skal etter planen møte Montenegro (0p) i morgen kveld. Tyskland (3p) og Makedonia (4p) er allerede klare for hovedrunden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!