Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-kjøret igang

Håndballjentene møter Kroatia i morgen.

I morgen starter firenasjonersturneringen i håndball med Norge mot svært overkommelige Kroatia.

Et landslag bestående av en liten kjerne veteraner og flere mesterskapsdebutanter er det Breivik jobber med.

Landslagssjefen benytter både firenasjoners denne uken samt en turnering i Paris i den første uken av desember til å innstille siktet til skytterne og blokkene til forsvarsspillerne før EM i Ungarn.

Motstanderne i turneringen skal alle til EM i Ungarn i desember, og blir en tøff matching for det unge norske laget, som stort sett har klart seg bra i den tradisjonsrike turneringen. I fjor endte det med seier foran Ungarn, mens i 2002 ble det andreplass bak Danmark.

Møter verdensmesteren

Uansett får «Nye Norge» noe å bryne seg på denne uken. Etter Kroatia følger Russland og til slutt regjerende verdensmester Frankrike, før finalen i turneringen spilles søndag.

Mens Marit Breivik som vanlig forsøker å tone ned forventningene til landslaget foran EM, er spillerne selv noe mer optimistiske.

Vigdis Hårsaker, en av de mer rutinerte spillerne med fem mesterskap bak seg er krystallklar på hva som er hennes målsetting:

- Jeg går for gull. Hvem skal vi tape for da? Alle som er med går inn for at dette skal gå bra, sier hun til Kanal 24.

Landslagstrener Breivik har tidligere understreket overfor NTB at alt snakk om gull er urealistisk, men at målsettingen er å klare en medalje i EM.

Få veteraner

Elisabeth Hilmo er den spilleren med flest landskamper for Norge i troppen til EM. Hun har spilt 136 kamper, mens keeper Katrine Lunde er den mest rutinerte mellom stengene etter at Cecilie Leganger takket nei, med 24 landskamper (mange som reserve) bak seg.

Også kaptein Gro Hammerseng er som veteran å regne med deltakelse i fem mesterskap for Norge.

Marit Breiviks unge stall er uansett revansjlysten etter at VM i fjor endte med en skuffende sjetteplass, noe som ødela mulighetene for OL-deltakelse.

I EM venter Ukraina, Tsjekkia og Spania i den innledende runden. Og det var nettopp Spania som med sin seier over Breiviks lag i VM sørget for at det ikke ble OL-tur på damene.

©NTB

VALGTE UNGT: Marit Breivik presenterte mange unge spillere da hun tok ut EM-troppen på mandag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media