EM-kjøret igang

Håndballjentene møter Kroatia i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I morgen starter firenasjonersturneringen i håndball med Norge mot svært overkommelige Kroatia.

Et landslag bestående av en liten kjerne veteraner og flere mesterskapsdebutanter er det Breivik jobber med.

Landslagssjefen benytter både firenasjoners denne uken samt en turnering i Paris i den første uken av desember til å innstille siktet til skytterne og blokkene til forsvarsspillerne før EM i Ungarn.

Motstanderne i turneringen skal alle til EM i Ungarn i desember, og blir en tøff matching for det unge norske laget, som stort sett har klart seg bra i den tradisjonsrike turneringen. I fjor endte det med seier foran Ungarn, mens i 2002 ble det andreplass bak Danmark.

Møter verdensmesteren

Uansett får «Nye Norge» noe å bryne seg på denne uken. Etter Kroatia følger Russland og til slutt regjerende verdensmester Frankrike, før finalen i turneringen spilles søndag.

Mens Marit Breivik som vanlig forsøker å tone ned forventningene til landslaget foran EM, er spillerne selv noe mer optimistiske.

Vigdis Hårsaker, en av de mer rutinerte spillerne med fem mesterskap bak seg er krystallklar på hva som er hennes målsetting:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.