GODSET VANT: Strømsgodset seiret mot Aalesund - blant annet på grunn av et selvmål av Mikkel Kirkeskov. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GODSET VANT: Strømsgodset seiret mot Aalesund - blant annet på grunn av et selvmål av Mikkel Kirkeskov. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

EM-kommentator Drillo om Godset - AaFK: - En av de bedre kampene jeg har sett på lenge

Tippeligaen tilbake på Marienlyst med seks scoringer.

  • Strømsgodset - Aalesund 4-2 (2-2)

(Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen har kommentert en rekke EM-kamper for TV 2 de siste ukene, men i kveld hadde den tidligere landslagssjefen byttet ut Stade de France med Marienlyst.

I Drammen fikk Drillo se et målrikt oppgjør mellom Strømsgodset og Aalesund, som endte med en 4-2-seier til hjemmelaget. De 90 interessante minuttene fikk TV 2-eksperten til å skryte av underholdningsverdien.

- Det var flere kamper i EM som var kjedeligere enn dette her. Det er faktisk en av de bedre jeg har sett på lenge. Jeg så for eksempel en i går hvor det var dårligere tempo og kvalitet enn i den her, fortalte Drillo med referanse til 5-2-matchen mellom Frankrike og Island.

SCORET: Muhamed Keita viste frem sine ekstreme ferdigheter mot AaFK. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SCORET: Muhamed Keita viste frem sine ekstreme ferdigheter mot AaFK. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Morsomt

Strømsgodset vant etter et selvmål av AaFK-back Mikkel Kirkeskov og scoringer av Muhamed Keita, Lars-Christopher Vilsvik og innbytter Flamur Kastrati, men det var bortelaget som tok ledelsen.

FEIRET: Aalesund-spillerne jublet etter Mustafa Abdellaoues 1-0-scoring.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FEIRET: Aalesund-spillerne jublet etter Mustafa Abdellaoues 1-0-scoring. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I en kamp hvor forsvarsspillet var gjennomgående svakt hos begge lag, gikk det bare fem minutter før Mustafa Abdellaoue trillet inn 1-0 alene med Espen Bugge Pettersen.

Utover i omgangen fortsatte scoringene å renne inn på Marienlyst, og Godsetunioen kunne juble to ganger. Først etter en praktfull enkeltmannsprestasjon av Keita, så ved selvmålet til Kirkeskov.

Keitas nettkjenning var matchens vakreste. Med herlig balanse, stor kraft og ditto presisjon dro kantspilleren av to mann før han plasserte ballen i det lengste hjørnet. AaFK slo imidlertid raskt tilbake gjennom en kontant volley fra Peter Orry Larsen.

- Det er jo alltid morsomt når vi har mange situasjoner og får uttelling så det holder. Det er sjelden du ser så mange situasjoner foran mål og scoringer. Hvis vi snakker om underholdningsverdi, holder dette høyt nivå. Vi har fått scoringer og sjanser i alle varianter. Vi har fått mål mot etablert, på kontringer og på dødballer. Vi har fått hele spekteret, konstaterte Drillo.

Kan forbedre seg

Etter helgens runde, hvor RBK og Molde avga poeng, mens Viking, Odd og Haugesund vant sine oppgjør, betyr kveldens Godset-seier at drammenserne ligger på 3. plass på tabellen når det nærmer seg halvspilt tippeligasesong.

Til tross for de tre ferske poengene har likevel blåtrøyene ting de må rette på før de tar turen til Stavanger neste helg. Det gjelder i aller høyeste grad også Aalesund, som har en luke på bare to poeng til direkte nedrykksplass.

- Svakheten til begge lagene er at de gir bort gode kontringsmuligheter til motstanderne og det er ingen suksessoppskrift i fotball, mener Drillo.