Bjarte Myrhol etter Kroatia-smellen:

EM-mareritt for Myrhol: - Jeg ser det for meg

Sov dårlig etter Kroatia-nedturen.

SOV DÅRLIG: Bjarte Myrhol forteller at han våknet flere ganger natta etter Kroatia-kampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SOV DÅRLIG: Bjarte Myrhol forteller at han våknet flere ganger natta etter Kroatia-kampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

ZAGREB (Dagbladet): Norge røk mot Kroatia i går kveld med 28-32 og dermed henger håpet om en EM-semifinale i en tynn tråd.

Spillerne forteller at de ikke har gitt opp håpet, men at det var en tung kveld og påfølgende natt.

- Følelsen kunne vært bedre. Jeg er tung i hodet etter en dårlig natt med lite søvn, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet dagen etter Kroatia-tapet.

Myrhol satte tre mål, men misset også på tre gode sjanser. Det er han ikke fornøyd med.

- En sånn kamp ligger og kverner litt i hodet etterpå. Spesielt når du ikke er fornøyd, så er det noe som ligger og lurer. Det går greit å sovne inn, men jeg våkner mange ganger i løpet av natta, sier Myrhol.

Han forklarer:

- Jeg ser situasjonene for meg i drømmene, og våkner midt i de ulike situasjonene. Det er noe jeg har gjort hele karrieren, sier Myrhol.

- Hvordan reiser Norge seg etter et bittert tap?

- Det er egentlig ganske greit, for vi har ikke noe annet valg. Vi må reise oss og har virkelig kniven mot strupen. Vi må samle kreftene og humøret er på vei tilbake, sier landslagskapteinen.

Også Sander Sagosen hadde en tung natt.

- Det er tungt, skuffende og hardt å få sove. Det er tungt å komme seg opp om morgenen. Sånn er livet, vi må komme oss opp selv når du ikke har det bra, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

Håp

Landslaget gjennomførte en økt på styrkerommet søndag morgen, både for å glemme Kroatia-kampen, men samtidig for å holde kroppene i gang. Nye utfordringer venter i EM.

Styrkeøkta skal få positiv energi tilbake i laget.

- Vi fikk vasket ut skit og negative tanker. Nå er vi i gang igjen, sier Myrhol.

- Vi har vært gjennom ei beinhard styrkeøkt. Nå er vi tilbake i modus. Det var tungt i går. Vi slår oss sjøl. Vi er gode nok til å vinne kampen, spiller oss fram til nok sjanser, men er ikke dyktige nok. Vi er nære, sier landslagssjef Christian Berge.

- Det er et hardt slag i magen. Etter en sånn kamp må jeg koble ut litt. Jeg spiller litt kort og får tankene over på andre ting. Jeg prøver å ikke tenke for mye på håndball. Ei styrkeøkt med musikk på øret kan få fram smilet igjen, sier Sander Sagosen.

Trippel må inn

Dette må norske fans håpe på videre i EM for at Norge skal spille semifinale fredag:

  • Sverige slår Hviterussland mandag.
  • Norge slår Sverige med minst fem mål onsdag.
  • Frankrike slår Kroatia onsdag.

Hvis disse tre kampene går Norges vei, ender Norge, Kroatia og Sverige på seks poeng, men de norske gutta vinner den interne duellen.

- Jeg prøver å ikke tenke på det akkurat nå. Vi må bruke energien på oss selv og ikke tenke for mye på at andre kamper spiller inn, sier Myrhol.

- Det er kjipt at det ikke bare er opp til oss selv. Vi må vise hvor store idrettsutøvere vi er og ta muligheten når vi får den. Vi må gjøre vår jobb, så krysser vi fingrene for de andre, sier Sander Sagosen.

- Det er mye å spille om. Vi kjørte ei tøff økt i morges for at skuldrene ikke skal ned. Vi må være på tå hev. Vi kan ikke slippe oss ned, men skal ha intensitet, sier Christian Berge om dagene som kommer.

Neste kamp for håndballgutta er onsdag mot Sverige.