EM-mysteriet: Premier League-stjernene forbauser fra straffemerket. - Burde være ulovlig, mener Rekdal

Premier League-spillernes prestasjoner fra straffemerket er hårreisende svake. Resten av EM-spillerne er derimot historisk gode på straffer. Dagbladets funn vekker oppsikt.

VERST I KLASSEN: Arsenals Mesut Özil har bommet på to av to straffespark i fotball-EM i Frankrike. Premier League-spillernes straffestatistikk er sensasjonelt svak. Statistikken til resten av EM-spillerne er derimot oppsiktsvekkende god. Foto: Christian Charisius/dpa 
VERST I KLASSEN: Arsenals Mesut Özil har bommet på to av to straffespark i fotball-EM i Frankrike. Premier League-spillernes straffestatistikk er sensasjonelt svak. Statistikken til resten av EM-spillerne er derimot oppsiktsvekkende god. Foto: Christian Charisius/dpa  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statistisk sett blir det scoret på 75 prosent av alle straffespark. Også i fotball-EM har 75 prosent av straffene gått i mål.

Alt er som det skal. I hvert fall tilsynelatende.

Hvis vi går nærmere inn i materien, finner vi et oppsiktsvekkende fenomen. Dagbladet kan nå presentere statistikken som forbauser ekspertene. For disse tallene er til å gni seg i øynene av:

I fotball-EM i Frankrike har Premier League-spillerne scoret på bare 16 prosent av forsøkene i straffesparkkonkurransene. Om vi inkluderer straffer også i ordinær spilletid, kommer Premier League-spillerne noe bedre ut, men 25 prosents uttelling er fortsatt hårreisende svakt.

Til sammenligning har spillerne som ikke tjener til livets opphold i stjernespekkede Premier League, scoret på hele 87 prosent av straffesparkene i fotball-EM, altså betydelig bedre enn det normale og oppsiktsvekkende mye bedre enn Premier League-spillerne i EM.

- Det er sensasjonelle tall. Samtidig er det nok litt tilfeldigheter inne i bildet når det er snakk om bare ett mesterskap. Men det er godt mulig at spillere i andre ligaer trener mer på straffer enn i Premier League, uten at jeg vet det, sier straffespesialisten Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer