Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-nedtur for sølvgutten

Etter den oppsiktsvekkende sølvmedaljen på 100 meter bryst i går kveld, ble det en real nedtur for Alexander Dale Oen da EM i svømming fortsatte i Budapest i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Dagbladet.no i går kveld: - Det største jeg har opplevd

Bergenseren måtte si takk for seg allerede i forsøket på den dobbelte distansen.

Riktignok satte han ny personlig rekord med tiden 2.15,32, over et sekund bedre enn han presterte under VM i Montreal for et år siden, men det holdt bare til 17. plass i forsøket i formiddag.

Dale Oen fikk samme tid som østerrikeren Maxim Podoprigora, og det måtte omsvømming til for å finne ut hvem av de to som skulle få den siste semifinaleplassen. Den omkampen tapte nordmannen.

Trener Stig Leganger Hansen innrømmer at sølvgutten nok var mer sliten og utladet enn både han og støtteapparatet trodde etter suksessen og den medfølgende viraken dagen i forveien.

Nå får han ingen ny mulighet på en stund til å senke Børge Mørks 11 år gamle norske rekord på 200 meter bryst på 2.14,29. Til gjengjeld blir det litt ekstra hvile før han skal ut i neste EM-øvelse, 50 meter bryst, fredag.

Franskmannen Hugues Duboscqvar best i forsøkene med 2.13,57.

Elisabeth Jarland ble også slått ut på 200 meter medley. Med 2.23,67 endte hun på 29. plass i EM-forsøket.

Stuperen Timo Klami var også i aksjon onsdag. I innledende runder ble han nummer 13 på en-meteren med 331,20 poeng. Dessverre var det 0,80 poeng fra en plass i semifinalen. Hans personlige rekord på en meter er 356 poneg.

(ANB)

UTSLÅTT MED PERS: Liten nedtur for Alexander Dale Oen i EM i Budapest etter sølvet i går.