EM og VM-kvalik skal sendes på TVNorge og Max

Har kjøpt rettighetene til Norges kvalikkamper.

 SBS:  Kvalifiseringskampene til EM i 2016 og VM i 2018 skal sendes på TVNorge og Max, melder SBS Discovery i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SBS: Kvalifiseringskampene til EM i 2016 og VM i 2018 skal sendes på TVNorge og Max, melder SBS Discovery i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): TV-gruppen SBS Discovery som eier TVNorge og MAX har sikret seg rettighetene til kvalifiseringsrundene til både fotball-EM i Frankrike 2016 og VM i Russland 2018.

Det melder gruppen i en pressemelding torsdag.

- Dette er fantastiske nyheter for oss. Vi håper norske fotballentusiaster er like begeistret. Avtalen innebærer at alle Norges hjemme- og bortekamper vil gå på TVNorge eller MAX, altså åpne HD-kanaler med bred distribusjon, sier administrerende direktør i SBS Discovery, Harald Strømme.

Viser muskler Avtalen omfatter ikke eventuelle sluttspill, skriver SBS Discovery.

TVNorge-kanalene ble kjøpt opp av Discovery i april, og vil nå vise muskler overfor TV 2-gruppen. Og med mener SBS Discovery de gjør, ved å ha sikret seg rettighetene til EM- og VM-kvalifiseringsrundene.

- Dette er selve indrefileten i fotballens verden. Kvalifiseringsrundene til de store mesterskapene er landslagenes Champions League, og har potensiale til å samle det norske folk foran skjermen på en måte klubbfotballen aldri vil klare. Måten turneringene nå blir lagt opp på vil også gi mer rom for å følge de andre storlagene i Europa gjennom kvalifiseringsrundene, sier Strømme.

- Vi har nylig sett unggutta banke England og ta bronse i U21-EM. Det gir fornyet håp om at Norge skal hevde seg godt i årene som kommer. Vi finner i hvert fall fram både norske flagg, skjerf og vimpler i dag, sier SBS Discovery-sjef, Harald Strømme.