EM over etter 25 meter

Smertene tok overhånd for debutanten Øyvind Kjerpeset.

RASKT OVERSTÅTT: Øyvind Kjerpeset sliter med en betennelse i foten og måtte gi opp i forsøket på 400 meter hekk.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RASKT OVERSTÅTT: Øyvind Kjerpeset sliter med en betennelse i foten og måtte gi opp i forsøket på 400 meter hekk.Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Øyvind Kjerpeset startet i forsøket på 400 meter hekk, men etter to-tre steg stoppet han opp. Etter 25 meter sto han helt stille. Da var EM-debuten over for hans del.

- Jeg prøvde så godt jeg kunne, men smertene ble for kraftige. Det er en betennelse under foten jeg har slitt med de siste ukene som satte meg ut her. Allerede på oppvarmingen merket jeg at ikke alt var som det skulle.

- Da klarte jeg knapt å jogge rundt, men jeg ville så gjerne prøve meg, selv om trener Petar Vukicevic sa jeg ikke skulle løpe, og fysioterapeutene mente det var stor risiko for at det ikke ville gå bra, sa Øyvind Kjerpeset til NTB.

- Nå må jeg bare prøve å se så positivt på dette som mulig. Jeg fikk litt mesterskapserfaring, og dersom alt går som jeg håper og tror, kan jeg få med meg fem slike mesterskap til i karrieren min, men i dag (onsdag) ble det umulig å løpe, fortalte han.

Det neste store for Florø-løperen blir NM i Kristiansand den siste helgen i august.

(NTB)