EM-RESERVE: Camilla Herrem er på plass i Frankrike, klar til å steppe inn i EM-troppen dersom det blir behov. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
EM-RESERVE: Camilla Herrem er på plass i Frankrike, klar til å steppe inn i EM-troppen dersom det blir behov. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Camilla Herrem til EM:

EM-reserve Herrem: - Bedre å være her enn å sitte hjemme

Camilla Herrem ser Norges EM-skjebne avgjøres fra tribunen.

  • Norge - Tsjekkia, kl. 21

BREST (Dagbladet): Camilla Herrem (32) er hentet til EM-byen Brest for å være tilgjengelig om Norge havner i en nødssituasjon. I kveld ser hun lagvenninnene spille mot Tsjekkia fra tribunen.

- Ja. Jeg er her som reserve, og er forberedt på å steppe inn. Det kan godt være at jeg reiser hjem. Jeg tipper at jeg blir her ut gruppespillet, så kommer en ny vurdering. Jeg får bidra så godt jeg kan, sier Herrem til en samlet norsk presse før Norge - Tsjekkia i kveld.

Landslagsveteranen ble mor i sommer, og på spørsmål fra Aftenposten om hvordan hun føler formen er, svarer Herrem:

- Jeg føler at jeg er der jeg skal være. Jeg føler meg i form. Samtidig er det jo noen småting, som når du blir taklet, så kan du føle at du tisser på deg. Sånn er det etter at du har født. Kroppen føles bra ut, og jeg er fornøyd med hvordan det har gått, sier Sola-spilleren og ler litt.

Usikker Mørk

Søndag var det usikkerhet rundt lårskaden til Thea Mørk, og landslagsledelsen kontaktet Herrem for å få henne til Frankrike. Mørk ble seinere erklært spilleklar, men Herrem blir likevel værende med laget de neste dagene som en reserve utenfor troppen på 16 spillere.

- Camilla er hentet inn og er tilgjengelig for oss dersom det blir behov, sier landslagets Mats Olsson.

Olsson legger til at det ikke er noen automatikk i at Herrem blir tatt inn i EM-troppen selv om hun er hentet til Frankrike.

- Det er bedre å være her enn å sitte hjemme og se på. Det gikk fort, sier Herrem.

Må vinne

Norge møter Tsjekkia til andre kamp i håndball-EM i kveld. Kampen vises på TV3. Det er en kamp som må vinnes for å ta seg videre, ettersom Romania slo Tyskland i dag.

Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.

Status i Norges gruppe før kveldens kamper er at Romania og Tyskland har to poeng. Norge og Tsjekkia står med null. De tre beste lagene går videre til hovedrunden i Nancy, men for alle lagene gjelder det å ta med seg flest poeng videre fra gruppespillet.