Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Abelvik Rød

EM ryker

Magnus Abelvik Rød kan ikke fullføre håndball-EM. Mandag var han på MR-undersøkelse med landslagslege Thomas Torgalsen og fikk dårlige nyheter.

SKADD: Magnus Abelvik Rød kan ikke fullføre håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKADD: Magnus Abelvik Rød kan ikke fullføre håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

22-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Dermed er hans EM over etter fem seierskamper med Norge. Rød er svært skadeforfulgt, og igjen ble han rammet.

Rød er førstevalget som høyre bakspiller både i angrep og forsvar. Nå står Norge igjen med Harald Reinkind og Eivind Tangen, ingen dårlige erstattere.

Rød ble sjekket på spillerhotellet etter søndagens kamp. Det var da antatt å være en forstuing i fotroten i høyrebeinet. Det var det sporet Torgalsen var inne på allerede i pausen av Norge – Sverige.

For andre kamp på rad måtte Rød sjekkes opp for en mulig skade. Han spiller med ganske stor risiko og kan kalles en kamikaze-spiller. Rød kaster seg inn i motstanderforsvaret gang på gang.

Rød var mandag til røntgensjekk for sikkerhets skyld. Disse bildene ga et enda grundigere svar enn ultralydapparatet han allerede har vært borti.

Norge møter Island tirsdag. Seier der betyr at Norge er så godt som klar for semifinale. Hovedrunden avsluttes mot Slovenia onsdag.

Semifinalene spilles i Stockholm fredag.