FØRSTE LANDSLAGSMÅL: Stortalentet Christian Eriksen scoret sitt første landslagsmål da Danmark slo Island 2-0 i Reykjavik.
FØRSTE LANDSLAGSMÅL: Stortalentet Christian Eriksen scoret sitt første landslagsmål da Danmark slo Island 2-0 i Reykjavik.Vis mer

- EM-sjansene våre er store

Morten Olsen gleder seg over solid dansk seier på Island.

(Dagbladet): Island - Danmark 0-2.

Danmark måtte slite voldsomt for samfulle tre poeng da de kvalikåpnet mot Island i Parken i september i fjor da Thomas Kahlenberg ble matchvinner på overtid.

Selv om danskene også måtte anstrenge seg for å vinne på Laugardalsvöllur, ble det på langt nær like dramatisk da lagene møttes til returoppgjør i kveld.

Til slutt endte det 0-2 etter scoringer av Lasse Schøne og Christian Eriksen i andre omgang.

- Det ble - som vi visste på forhånd - en vanskelig kamp. Det ble en fysisk kamp. Jeg synes ikke de var farlige utover dødballer og innkast, oppsummerer landslagssjef Morten Olsen til Canal 9, ifølge sporten.dk.

Målscorer Schøne er enig med sjefen.

- Det var ikke like pent å se på hele tiden, men fikk tre poeng, og det var det vi kom hit for, sier Schøne, ifølge Ekstra Bladet.

Heldig bytte Svake avslutninger i begge ender av banen sørget for at det sto målløst til pause, men et smart bytte av Morten Olsen foran andre omgang, skulle sørge for uttelling etter en snau time.

Lasse Schøne kom inn for Michael Krohn-Dehli halvveis, og viste seg som en fullgod erstatter da han fikk tid og plass av det islandske forsvaret på 18-20 meter.

Avslutningen var god nok til å overliste en ikke helt patent Stefan Logi Magnusson, og danskene var i ledelsen.

- Jeg har ikke fått så mye spilletid, så det var deilig å sparke den inn, sier Schøne, som nå håper på mer spilletid på landslaget.. 

Eriksens første Kvarteret senere kom scoringen som ga Morten Olsens menn den nødvendige roen til å cruise inn til tre poeng: Dennis Rommedahl drev framover på høyresiden og skimtet Christian Eriksen på tur innover i banen på motsatt side.

Med en strøken servering, la han forholdene til rette for dansk fotballs vidunderbarn til å score sitt første landslagsmål, og med en kontrollert innside hadde han små problemer med å overliste Magnusson i det islandske målet.

2-0 seieren tok danskene opp på ti poeng - det samme som Norge, og senere også Portugal. Dermed er det tre lag på samme poengsum med tre kamper igjen å spille.

Fulle av selvtillit Danskene tar nå sommerferie fra kvaliken. Neste test: Norge i Parken 6. september. Skal man tro Schøne, vil det være et dansk lag proppfulle av selvtillit.

- Vi er glade. Det var delig. Nå er vi oppe der hvor det er morsomt å være. Det er godt å ta sommerferie på en slik måte, sier NEC Breda-spilleren.

Morten Olsen er glad for at danskene nå i stor grad er herrer over egen EM-skjebne.

- EM-sjansen er stor. Vi kan avgjrøe det på egenhånd, sier landslagssjefen.