EM-sluttspill fullt av nabooppgjør

EM-trekningen i fotball ga oss store nabodueller i alle grupper, og klare favoritter i de fleste.

EM-verten Portugal møter nabo og storebror Spania i gruppe A, men når den kampen spilles i Lisboa i siste grunnserieomgang 20. juni bør begge lag allerede være klare for kvartfinale etter kampene mot Russland og Hellas.

I gruppe B møtes tittelforsvarer Frankrike og fotballens hjemland England allerede i første runde. Kampen i Lisboa 13. juni, dagen etter åpningskampen mellom Portugal og Hellas, blir EMs første virkelige storkamp.

Både Frankrike og England bør kunne gå videre fra en gruppe som ellers består av Kroatia og Sveits.

I gruppe C blir det nordisk derby mellom Sverige og Danmark. Kampen dem imellom på Bessa-stadion i Porto 22. juni kan godt bli en ren duell om å gå videre i turneringen. Tidligere har begge lag spilt mot Italia og Bulgaria. Italia blir klar favoritt i gruppen, men mellom de tre andre blir det jevnt.

I gruppe D blir det enda en klassisk duell mellom naboene Nederland og Tyskland, som møtes i 1. runde i Aveiro 15. juni. Begge lag skal også møte sterke Tsjekkia, og det virker åpent mellom de tre om avansement fra gruppen. Latvia skal nok få slite med å ta poeng i sin EM-debut.

De to beste i hver gruppe går til kvartfinaler i turneringen som avvikles i tiden 12. juni til 4. juli.

(NTB)