<strong>SØLVVINNER:</strong> Gunn-Rita Dahle Flesjå syklet inn til sølv i maraton-EM i terrengsykling søndag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SØLVVINNER: Gunn-Rita Dahle Flesjå syklet inn til sølv i maraton-EM i terrengsykling søndag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

EM-sølv til Gunn-Rita Dahle Flesjå

- Var en kraftanstrengelse uten like.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Gunn-Rita Dahle Flesjå syklet inn til sølv i maraton-EM i terrengsykling søndag.

EM i italienske Montebelluna - også kalt Gunn-Rita Marathon - var ett av hennes store mål denne sesongen. 37-åringen innfridde til fulle. Etter 113 kilometer, 3000 høydemeter og nesten fem timer på sykkelen i over 35 varmegrader, tråkket terrengdronningen fra Bjørheimsbygd inn til et imponerende EM-sølv søndag ettermiddag.

Bare Esther Süss fra Sveits ble for sterk for den norske syklisten.

- Jeg er strålende fornøyd, og det er utrolig deilig å kjenne at formen er på vei. Dette har vært en kraftanstrengelse uten like, og jeg kjenner at jeg har hevet meg noen hakk bare ved å fullføre dagens løp på en slik måte. Målet mitt på forhånd var å ta medalje, men det var ingen selvfølge at jeg skulle klare det. Derfor er jeg veldig glad for at jeg klarte det, sier Dahle Flesjå til Aftenbladet.no.

Over nivået - Jeg lå egentlig over det nivået jeg trodde jeg hadde inne de siste fire milene, og følte meg ganske tom. Jeg tok ut absolutt alt, og det er positivt å se at jeg er i framgang. En mesterskapsmedalje henger fortsatt like høyt, selv om jeg etter hvert har ganske mange av dem. Og i dag føler jeg at jeg presterte over evne, sier Dahle Flesjå.

Imponert ektemann Trener og ektemann Kenneth Flesjå er også stolt og imponert over det Gunn-Rita presterte i en knallhard løype i Italia.

- Det gikk veldig bra - til tross for at det var et sinnssykt langt og tungt løp. Det var slitsomt bare å stå på sidelinjen i den varmen, og det var en enorm påkjenning for rytterne. Vinneren har vært maratonspesialist i mange år, men har også begynt å hevde seg i rundbane den siste tiden. Hun var storfavoritt før rittet, og det ble til slutt et utmattelsesløp.

- Gunn-Rita gikk hardt ut med en offensiv kjørestil som sprengte feltet. Etter hvert falt den ene rytteren etter den andre av, og til slutt var det bare vinneren og Gunn-Rita igjen, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer