STÅR OVER: Thea Mørk (t.v.) spiller ikke mot Tyskland i morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STÅR OVER: Thea Mørk (t.v.) spiller ikke mot Tyskland i morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

EM-starten ryker for Thea Mørk

Sliter med skade.

BREST (Dagbladet): Norge må klare seg uten Thea Mørk i åpningskampen mot Tyskland i håndball-EM i morgen. Det ble klart etter en trening i ettermiddag.

Etter treningen er det gjort en medisinsk vurdering av Mørk, og for å unngå å ta noen sjanser med lårskaden hun har hatt, står Mørk over kampen mot Tyskland, opplyser håndballforbundet.

Dette betyr at Norge melder inn 15 spillere til åpningskampen, og står fritt til å melde Thea Mørk kampklar til møtet med Tsjekkia mandag, uten at det påvirker kvoten for bytte av inntil to spillere i innledningsrunden.

KLAR: Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik sjekker Stine Bredal Oftedal på trening dagen før kamp mot Tyskland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KLAR: Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik sjekker Stine Bredal Oftedal på trening dagen før kamp mot Tyskland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Oftedal klar

Målvakt Katrine Lunde og Stine Bredal Oftedal er klare for kamp, melder landslaget i ettermiddag.

Bredal Oftedal gjennomførte en trening med god intensitet, og hun kjente ingen plager av skaden som satte henne på sidelinjen i Møbelringen-Cup.

Katrine Lunde deltok også for fullt på treningen, og er klar for kamp lørdag.

Da Thorir Hergeirsson møtte pressen tidligere i dag, meldte landslagssjefen om en frisk tropp. Etter en nærmere sjekk i ettermiddag er altså Mørk ute av kamptroppen til åpningskampen.

- Alle er friske. Status på Stine får vi på trening i dag, og vi må se om hun klarer seg gjennom hele økta, sa Hergerisson.

EM-start

Norge åpner mot Tyskland i EM lørdag klokka 15. Deretter følger kamp mot Tsjekkia mandag 3. desember klokka 21. Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag 5. desember klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.