EM-svingene er for krappe for Ndure

Dropper 200 m i Finland.

LØPER BARE 100 METER: Jaysuma Saidy Ndure er klar for semifinalen på 100 meter. I dag ble det klart at han ikke stiller på den doble distansen. Foto: REUTERS/Tobias Schwarz
LØPER BARE 100 METER: Jaysuma Saidy Ndure er klar for semifinalen på 100 meter. I dag ble det klart at han ikke stiller på den doble distansen. Foto: REUTERS/Tobias SchwarzVis mer

Jaysuma Saidy Ndure, som løper 100-meterfinalen i Helsingfors torsdag kveld, kommer ikke til å stille på 200 meteren på grunn av de krappe svingene på Olympiastadion.

Det norske sprinthåpet antydet mandag at han kunne komme til å droppe 200-meteren, men ville teste banen først. Det har han gjort, og i samråd med den sportslige ledelsen i friidrettsforbundet er det bestemt at Jays, som han kalles, avslutter EM-innsatsen sin etter torsdagens 100-meterfinale.

- Verken vi i forbundet eller Ndure selv ønsker å ta noen sjanser. Derfor støtter vi Jays 100 prosent i at han står over fredagens og lørdagens 200 meterløp i Helsingfors. Svingene på denne stadion er rett og slett for krappe, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Stort OL-håp Jaysuma Saidy Ndure er stort norsk sprinthåp i London-OL, og det spiller selvsagt en stor rolle at OL ikke er mer enn fem uker unna. Der stiller Ndure på begge sprintdistansene, men svært mange mener at de beste sjansene hans ligger i 200 meteren. Der kan han fort bli en medaljekandidat.

- Med tanke på OL kunne vi ikke ta sjansen på å slippe Ndure løs på 200 meter her i Finland. Derfor blir det ikke noe, sier Ronny Nilsen.

Selv mener Ndure at han har like gode sjanser på begge distansene i OL, men på 100-meteren er nok en finaleplass det beste han kan håpe på. På 200 meter derimot kan han med klaff kanskje være med og kjempe om en plass på seierspallen.

Mange klager Han sier også at det ikke bare er Ndure og norske friidrettsledere som klager på svingene på Olympiastadion. Klagene er kommet fra mange hold, og onsdag gjorde de «umulige» svingene at svært mange løpere på 400 meter ble disket for å ha tråkket på streken som skiller banene.

- Det var nesten håpløst å løpe 400 meteren her, og da kan man tenke seg hvordan det vil bli på 200 meter der farten er mye høyere, sier Nilsen. Han legger til at det ikke ville vært forsvarlig å la Ndure starte på 200 meteren.

Etter semifinalen på 100-meteren onsdag kveld klagde Ndure litt på at det «skurret» litt i beina hans.

- Jays fikk massasje med en gang han kom tilbake til hotellet, og det ser ut som om beina hans er helt fine nå. Vi ser fram til 100-meterfinalen, sier Ronny Nilsen til NTB.

(NTB)